TBBM eski başkanı ve Zonguldak eski Milletvekili Köksal Toptan'ın Zonguldak ziyaretinde gündeme getirdiği, Havaalanının Nebioğlu'na yapılması fikrini Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 2017 Kasım ayında gündeme getirdiği ortaya çıktı. Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na o dönemde konuyla ilgili dosya sunmuş.


26 Kasım 2017 tarihinde yayınlanan haber şu şekilde.
Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'a havaalanı yapılması için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na dosya sunulduğunu belirterek, Filyos Limanının Bartın iline daha yakın olması nedeniyle havaalanı talebinin olumlu karşılanabileceğini ifade etti.


AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu" projesi kapsamında Bartın Öğretmenevinde düzenlenen toplantıda partililere yönelik konuşma gerçekleştirdi. Bartın'da yapımı tamamlanan ve devam eden projelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Tunç, Bartın'a havaalanı yapılması için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na dosya sunulduğunu ifade etti. Bakanlığa sunulan dosyanın havaalanının Kozcağız-Nebioğlu arasındaki ovaya yapılmasıyla ilgili hazırlandığını söyleyen Milletvekili Tunç, denizin doldurulması sonucu da yapılabileceğini belirtti.
Mevcut havaalanımızı endüstri bölgemize terk edelim
Milletvekili Tunç; "Filyos projesi var. Bu proje bölgenin değerini daha da artıracak çok önemli bir proje. Endüstri bölgesi Zonguldak'tan ziyada Bartın'a daha yakın. Bartın'da ikamet eden gidip Filyos'ta çalışacak. Filyos'un yan sanayileri Bartın'da olacak. Üniversite sanayi işbirliği noktasında Bartın Üniversitesi Filyos'a daha yakın. Yine Bartın olarak şu teklifte bulunduk. Dosyamızı hazırladı. Havaalanın daha da genişletilmesini istiyoruz. Ya deniz doldurulsun ya da Kozcağız Nebioğlu arasındaki ovaya havaalanımız kurulsun. Filyos'a mevcut havaalanımızı endüstri bölgemize terk edelim. Bedava yer ve Filyos projesini iki katına çıkaralım. Bunun dosyasını hazırlayıp Sayın Bakanımıza Bartın olarak takdim ettik" dedi.


"Kızılkum'a deniz doldurularak yapılabilir"


Bartın'a yapılması istenilen havaalanı ile ilgili geçtiğimiz aylarda Vali Nusret Dirim de açıklama yapmış, yer konusunda öneride bulunmuştu. Vali Dirim, açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı; "Çaycuma Saltukova havaalanı çevresindeki dağ nedeniyle kısıtlı bir şekilde hizmet veriyor. Burası havaalanı yakınından geçen NATO boru hattı ve çevresindeki dağ nedeniyle genişletilemiyor. Yeni bir havaalanı yapmak Saltukova havaalanını büyütmek için harcanacak paradan daha kârlı olur. Bartın'da Çaycuma sınırına doğru havaalanı yapılabilecek yerler var. Sahilde Kızılkum köyümüz var, oraya neden yapılmasın. Denize doğru yapılan havaalanları var. Burada da öyle bir proje uygulanabilir."

Editör: TE Bilisim