Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuşak ve yol güzergahındaki ülkelerin altyapı  planlarının ve teknik standartlarının yükseltilmesinin, kıtalararası ölçekte  özellikle kara, deniz ve hava yolu koridorlarının geliştirilmesine katkı  sağlayacağını belirtti.

Gümrükler arası işbirliğine yönelik geliştirdikleri Kervansaray  Projesi'nin, ticaretin ve hizmetlerin hızlı bir şekilde akmasını temin etmeyi  amaçladığını anlatan Erdoğan, "Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan Marmaray, 26  Ağustos 2016'da hizmete giren Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 20 Aralık 2016'da  açılan Avrasya Tüneli ile İstanbul'da inşası süren yeni havalimanı ve inşasına  başlanan Çanakkale Köprüsü, projenin ulaşım altyapısı bakımından çok önemli diğer  adımlarıdır." diye konuştu.

Erdoğan, Zonguldak Filyosİzmir Çandarlı ve Mersin limanlarının  inşaasının da projenin deniz ayağını oluşturan önemli çalışmalar arasında yer  aldığını kaydetti.

Türkiye'yi bir uçtan diğer uca kat eden Edirne-Kars Hızlı Tren  Demiryolu projesinin, yine Türkiye tarafından ortaya konulan önemli bir proje  olduğunu belirten Erdoğan, bu tarihi projeyi, Çinlilerle birlikte  gerçekleştirmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti.

 

Editör: TE Bilisim