Yaşar Okuyan, Yeni Gün’e yaptığı açıklamada, o tarihlerde SSK Genel Müdürü olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Yaşı 80’e çıkarsanız bile, bu sistem çöker” şeklinde itirazları olduğunu savunarak “4447 sayılı yasa, tamamen benim hazırladığım ve sorumluluğumda olan yasadır. Sayın Kılıçdaroğlu ile hiç bir ilgisi yoktur” dedi.

Yasanın çıkmasında dünya bankasının hazırladığı “kurtuluş reçetesinde” olduğu şeklindeki haberlerin de gerçeği yansıtmadığına değinen Yaşar Okuyan, konunun arka planında Kemal Derviş’in olduğunu ifade etti

Okuyan, “Biz Kemal Derviş’i Merkez Bankası başkanı yapma düşüncesiyle getirdik. Sonra ne olduysa dönemin başbakanı rahmetli Bülent Ecevit de ikna edildi ve ekonomi Kemal Derviş’e teslim edildi. Kemal Derviş de Amerikan sermayesini koruma amacıyla 13 maddelik bir reçete hazırladı. 2 madde de benim tarafımdan hükümete sunuldu. Bunlardan biri Merkez Bankasının özerk hale gelmesi, diğeri enerji piyasası hakkındadır” şeklinde konuştu.

AK Parti’nin 17 yıldır iktidarda olduğunu, bu yasa ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nde ve ardından AİHM’de açtığı davaları kaybettiğine işaret eden Yaşar Okuyan, şöyle devam etti;

“Ortada hukuki zemin yok. Müktesep hak yok. Siz, hukuki tarafını takip ettiniz ve kaybettiniz. 2008 de çıkardığınız yasayla (mezarda emeklilik kavramı) getirdiniz. Benim dönemimde yaş sınırı kademeli olarak belirlenmişti. Bizim hükümetimiz döneminde emekli aylığı ile sizin döneminiz arasında 1.600 lira fark var. Ne demek oluyor bu? Siz bizim dönemimizdeki emekli aylıklarının reel karşılığının çok altında bir aylık oranı uyguluyorsunuz. Topluma gerçekleri anlatın”

Editör: TE Bilisim