Demokratik Sol Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Burak Bülend Müftüoğlu’nun Genel Merkez tarafından aday gösterildiği ilçede, partinin ilçe başkanı Mustafa Timur’un bu karar sonrasında partinin tabelasını sökerek ilçe başkanlığını lav etti.

Yaşanan bu olay üzerine akşam saatlerinde Ankara’dan dönen Demokratik Sol Parti İl Başkanı Sercan Günarslan, ilçe belediye başkan adayı Burak Bülend Müftüoğlu ile birlikte ilçeye gelerek Belediye Başkan adayı tanıtımını Sahil bandından yer alan Bülent Ecevit anıtı önünde yaptı. Günarslan, Demokratik Sol Parti’nin Zonguldak merkez ve ilçelerinde aday çıkartacaklarını ve seçime gireceklerini ifade etti. Son ana kadar ilçe ile ilgili aday konusunda beklediklerini ancak tek aday adayının Burak Bülend Müftüoğlu’nun olduğunu ifade eden Demokratik Sol Parti İl Başkanı Sercan Günarslan, ilçe başkanının partinin tabelasını indirerek rahmetli Bülent Ecevit’in kemiklerini sızlattığını iddia etti.

Diğer yandan ilçe başkanı Mustafa Timur ile yapılan telefon görüşmesinde ilçe başkanlığının bypass edildiğini ve kendisinin böyle bir kara aldığını söyledi. Timur kendi mülkü olan parti binasından tabelayı sökerek partiyi lav etti. DSP İlçe başkanlığının yanı sıra Parti Meclis üyesi olan Mustafa Timur’un görevden alınacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim