ÖZEL İÇERİK

CHP Merkez İlçe seçimine sayılı günler kala  adaylarla ilgili belirsizlik devam ediyor. Deniz Yavuzyılmaz- Halil Furat kanadının ortak adayı olarak öne sürülen Hürmet Kartal'ın yönetim sayısı konusundaki dayatmayı kabul etmemesi nedeniyle adaylıktan vazgeçtiği ileri sürüldü.

Şerafettin Turpcu ve Harun Akın kanadının ise kiminle devam edeceği netlik kazanmadı. Turpcu'nun ardından Akın'ın da mevcut başkan Ebru Uzun ile devam edilip edilmemesi konusunda temkinli davrandığı öğrenildi. Uzun ve ekibinin delege seçimlerinde aldığı başarısız sonuçlar adaylık şansını olumsuz etkileyen etkenler arasında yer aldı.

Parti kulislerindeki iddialardan biri de Ebru Uzun'un Şerafettin Turpcu- Harun Akın ve Ahmet Altun'un desteğini kaybedince mavi listeye umut bağladığı yönünde. Hürmet Kartal'ın adaylığının netleştirilememesi üzerine Deniz Yavuzyılmaz ve Halil Furat kanadının Ebru Uzun ile devam etmek isteyebileceği belirtiliyor. Bu konuda doğrudan veya aracılarla görüşme trafiği devam ediyor.

Parti kulislerinde çok konuşulan konulardan biri de Ebru Uzun hakkında açılan ve temyiz aşamasında olan zimmet davası. Babaannesinin banka hesabından 24 bin lirayı izinsiz olarak çekip kullandığı suçlamasıyla yargılanan Uzun'un ceza almasına kesin gözüyle bakılıyor. Yargıtay'ın zimmet suçu işlendiği yönündeki görüşünün de dikkate alınarak yapılan mahkeme sonrasında Ebru Uzun'un cezası kesinleşirse  seçilse bile başkanlığı düşmüş olacak.

Editör: TE Bilisim