Saadet Partisi (SP) Zonguldak Milletvekili adayları Burak Erol ve Gökhan Göktaş, İl ve ilçe başkanlarının da katılımı ile düzenlediği basın toplantısında 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

SEÇİMİN SÜRPRİZ PARTİSİ
İlçedeki Nazar Restoran'da düzenlenen kahvaltılı toplantının açılış konuşmasını yapan SP İl Başkanı Sadettin Kar, seçimin sürpriz partisi olarak 25 Haziran'da milletin karşısında olacaklarını söyledi ve çıkacak sonucun ülke için hayırlara vesile olmasını diledi.

"BİZ MİLLETİ, DEVLETİ SEVİYORUZ"
Zonguldak 1. Sıra Milletvekili adayı Burak Erol da, iktidar partisini eleştirdi, Zonguldak ve ülke politikalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erol, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Biz bu milleti, devleti seviyoruz. Biz Ak parti iktidarının yöneticilerini de seviyoruz. Onların şahsı, kişilikleriyle bizim işimiz yok. Ama biz devletimizi daha çok seviyoruz. 16 yıldır devam eden süreçte bu Zonguldak vilayeti üç Ak Parti, iki CHP milletvekili gönderiyor.

"ZONGULDAK YATIRIM ALMADI"
Hali hazırda yatırımlar sonlanmadı, Zonguldak ve ilçeleri alması gereken yatırımları almadı. 2002'den 2018 yılına kadar tabi hem Ak Parti için konuşuyorum hem CHP için konuşuyorum ikisi de bu işleri yapabilecek insanları göreve getirmedi. Burada bizim izlediğimiz kadarıyla şuandaki yeni milletvekili adayları da baktığınız zaman yine eskiye dönüş var. Eskiye rağbet olsaydı bitpazarına nur yağardı. Ne yapmamız lazım değiştirmemiz lazım. Değişmeyen tek şey değişimdir.

"KENTİN ALTINDA REZERV VAR"
Zonguldak'ın ana problemi TTK. Çünkü niye, bu kentin altında 1 buçuk milyar ton taşkömürü rezervi var. Bu kömürün çıkartılıp ağır sanayinin, devletin, milletin hizmetine sunulması gerekiyor. Gelinen noktada baktığınız zaman 7 bin 604 personel çalışıyor, 14 bin norm kadro, 6 bin 400 işçi alınması lazım acilen, fakat Sayın Cumhurbaşkanı geldi 2018'de bin 2019'da 500 işçi alacağım dedi. Ama 2018'in sonuna kadar da 950 personel emekli oluyor onu gözden kaçırmış. Tabi Cumhurbaşkanımızı seviyoruz, sayıyoruz; Cumhurbaşkanımızın danışmanları kendisini yanlış yönlendiriyor. Dış politika da, eğitim de, tarım ve hayvancılık da yanlış yönlendiriyor. Hükümetin elle tutulacak, gözle görünecek bir başarı karnesi yok. Bütçe, cari açık devam ediyor. Faizler ortada.

EREĞLİ TERSANELERİNİN DURUMU
Ereğli'deki tersaneleri gittiğim her yerde bahsediyorum. Diyorum ki birinci sorun TTK, ikinci sorun yol ve üçüncü sorun Ereğli tersanelerdir. Çünkü ben üretimciyim, endüstri mühendisiyim. Bu arkadaşlar rant ekonomisinden üretim ekonomisine dönmüyorlar. Ereğli'de gemi yapımından anlayan bin kişiye yakın gemi ustası var. Türkiye'nin gemiye ihtiyacı var. Siz, tersanelerdeki gemi yapım işini durduğunuz zaman yeni kalfalar, ustalar, mühendisler yetişmesinin de önünü kesiyorsunuz. Bu, Türk sanayisine çok büyük bir darbedir. Biz tersaneler bölgesine yatırım, iş ve finans ve sipariş desteği sağlamak için elimizden geleni yapacağız. İşi ehline teslim ederseniz, Zonguldak şaha kalkar. Bu kentte hizmet eksikliği, vekil ve siyasetçi boşluğu var. Bu memlekete Veysel Atasoy'dan başka siyasetçi gelmedi. Hangi köye gidersem gideyim Atasoy'u anıyorlar diğerlerini sayan bile yok. Zonguldak'ın cerrahi operasyona, büyük yatırımlara, teşviklere ihtiyacı var.

"SİYASİ TECRÜBESİZLİĞİNE VERİYORUM"
Burada Ereğli Belediye Başkanı var. Kendisini özellikle kullandığı cümleden dolayı biraz ben siyasi tecrübesizliğine veriyorum. Halka karşı emanet oy istiyormuş. Bir belediye başkanı, bir siyasetçi ilk defa duydum, emanet verin oy diyor, ilginç, enteresan. Ben emanet verdim sana bir dahaki seçimde verecek misin bana oyları? Zonguldak'ın kaderi emanet oylarla tayin edilemez. Zonguldak'ın kaderi gerçek siyasetçilerin, vekillerin arkasında kenetlenmiş halk ile tayin edilir.

"SAHADAYIZ, ÇALIŞIYORUZ"
SP Zonguldak 2. Sıra Milletvekili Adayı Gökhan Göktaş ise bölgedeki saha çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini kaydederek, "Sahadayız, çalışıyoruz. Ereğli ve Alaplı bölgesini temsil eden aday olarak bölgemizde adım atmadık yer bırakmıyoruz. Son haftaya girdik, gezilerimizi daha da bir hızlandırdık. Zaten Ereğli ve Alaplı bölgesinde diğer partiler sahada neredeyse yok gibi. İnşallah biz bu seçim öncesi çalışmayı seçim sonrasına da taşıyacağız. Ereğli-Alaplı halkı beni yakından tanıyor. Mühendis olarak hemen hemen bütün yatırımlarda altında imzam var. Fakat mühendis olarak yatırımlar bir yere kadar gelebiliyor, bir yerden sonrası siyasetsiz olmuyor. Bu yüzden Ereğli ve Alaplı bölgesini temsilen mecliste olacağım inşallah."ifadelerine yer verdi.

OYAK'IN KANDİLLİ OCAĞINI ALMASI
Milletvekili olduğu takdirde ilk icraatının tersanelerle ile ilgili teşvik ve kredi için bir yasama önergesi vermek olduğunu söyleyen Göktaş, "partimiz de zaten üç tarafı denizlerle ilgili bir ülkede denizcilik bakanlığının olmamasını garipsediği için denizcilik bakanlığını hemen kuracak. Hemen ikinci bir icraat olarak da Kandilli Armutçuk'ta 10'larca milyon ton görünen bir rezerv var. Fakat ulaşması çok zor, yeni bir baca açılması gerekiyor. Kaldı ki zaten şuan oradaki baca tek bir baca, işçi de oradan girip çıkıyor, malzeme de oradan girip çıkıyor. Elektrik kesintisi oldu geçenlerde çok büyük bir sıkıntı yaşadılar. Allah muhafaza bir sıkıntılı durumda faciaya sebep olabilir. Tek bir bacayla bu iş yürümez. Şuan yine TTK'da üretimi en büyük sıkıntıya sokanlardan birisi; her işçi ocağa indiğinde iki saate yakın yol yürüyor, dönüşte de iki saate yakın yol yürüyor. Hem yoruluyor hem de zaman kaybı oluyor. Bunu da telafi etmek için acilen bir baca açmak gerekiyor. İnşallah dün yapılan ihale de hayırlı olur. OYAK aldı. TTK'nın Kandilli'de ürettiği kömürün büyük çoğunluğunu zaten Erdemir kullanıyordu. Bu güzel oldu, sevindik. Bunu daha da ileriye getirmek lazım. Çünkü Zonguldak bölgesinde özel şirketler alıyor ama bir yere kadar dayanabiliyorlar. OYAK'ın gücü ile belki dayanabilirler ama ne kadar olur bilemiyoruz."dedi.

REKTÖRDE İKİ AYDIR BEKLEYEN İMZA!..
Göktaş, kendisinin de yakından takip ettiğini söylediği üniversite ile ilgili de elinden geleceğini yapacağını belirtti ve "zaten son aşamaya kadar getirdik. Sadece askeri güvenlik bölgesi ile ilgili Savunma Bakanlığından yazı alacağız. Bir de Sayın Rektör'den iki aydır beklediğimiz imzayı alıp inşallah üniversitemizi buraya yaptıracağız. Bölgedeki yatırımların da takipçisi olacağım."şeklinde konuştu. Erol ve Göktaş, toplantı sonunda gazetecilerin sorularını da cevaplandırdılar.


Editör: TE Bilisim