Başkan Alan'ın, basın mensuplarının soruları üzerine yaptığı açıklamalardan ana konu başlıkları şu şekilde:

‘’GÜZEL HAVALARI DEĞERLENDİRMEK İSTİYORUZ’’
Asfaltlama çalışmalarını değerlendiren başkan Alan; ‘’Karaelmas’ta ve bir çok bölgede çalışmalar bitti. İnağzı’nda çalışmalar kaldı, onlar da tamamlanacak. Güzel havaları değerlendirmek istiyoruz. En son Gazipaşa’da çalışmalar devam edecek. Sadece asfalt çalışması yapmıyoruz, mahallelerde parke çalışmaları da devam ediyor.’’

‘’DERDİMİZ YIKMAK DEĞİL SORUNU YOK ETMEK’’
Gündemde olan Kız Meslek Lisesinin yıkılması kararına ilişkin; ‘’İl ve ilçe başkanımız da açıkladı. Kız Meslek Lisesini yıkalım, yenisini yapmayalım demiyoruz. Biz daha iyi bir okul yapıp çocuklarımızı oraya taşırız diye bir fikir ortaya attık. Hastane bölgesine herkes iyi baksın. Yaşanan sıkıntıları görsünler. İnsanlarımız hastaneye ulaşım konusunda sıkıntı yaşasın istemiyoruz. İşi başka boyutlara taşımaya başladılar. Bu bir fikirdir, ama o bölgede bir trafik yoğunluğu olduğu belli. Derdimiz yıkmak değil sorunu yok etmektir. Sesli düşünüyoruz, bunu şeffaf bir şekilde paylaşıyoruz.’’

‘’CAMİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI’’
Mithatpaşa tüneli açılmadan Gazipaşa için bir uygulama yapamıyoruz. Özel araçlar tercih ediliyor. Ulu Cami'nin olduğu bölgede vatandaşlarımız yolları kullanıyor. Nisan ayından sonraki süreçte bariyer sistemi ile belli yerlerden geçiş yapmalarını isteyeceğiz. Belli zamanlarda denemeler yapacağız. 

Protokol Cami ile ilgili bir komisyon kuruldu. Çalışmalar başlayacak, 2-3 yıl içinde bitecek.

VATANDAŞLARIN YILLARDIR UMUTLARI KIRILDI
Biz limanla ilgili etap etap çalışmalarımızı yapacağız. Limanı kaldıralım diye bir derdimiz yok. Hakkı beyin kaygıları doğru. 'Nasıl iyi olur' işleyişi içindeyiz. Zonguldak için yapılacak herşey olumlu yansır. Vatandaşımızda yıllardır hizmet alınmadığı için acaba sorusu akıllara geliyor. Projeleri herkes çok beğendi. Ne yazık ki, vatandaşların yıllardır umutları kırılmış. Halkımız merak etmesin çalışmalar hayata geçecek.

BİZ CESUR KARARLAR ALIYORUZ
​​​​​​Son iki dönemde karar da görmediğim için cesurluk da göremedim. Keşke bir önceki başkanı cesaretlendirselerdi, destek verselerdi. Biz cesur kararlar alıyoruz, almaya da devam edeceğiz. Benim tek derdim Zonguldak’a hizmet etmek. Kongre süreçleri başladı, siyasete başladılar herhalde. Kimseye tepkim ve mesafem olamaz. Keşke bu arkadaşlar 10 yıldır böyle hassas olsalardı.

Editör: TE Bilisim