Erkmen CHP'den İYİ Partiye geçen 15 Milletvekilinin demokrasi anlamında takdir edilecek bir davranış sergilediklerini belirterek şunları söyledi;

"İYİ Parti yeni kurulan bir partidir. Aralık ayında kongresini yapmış haziran ayında da seçimlere katılma hakkını elde ediyordu. Ancak gelişmeler yaşanan olaylar neticesinde Yüksek Seçim Kurulu'nun İYİ Partiyi seçime sokmayacak şeklindeki bir gün önce almış olduğu kararlar ve akabinde de bugün beşe beş olarak bu kararın neticelenmiş olması bir sonraki gün olumsuz karar çıkacağı anlamında bizce yorumlamıştır. Çünkü iktidar partisi mensuplarının da beyanatları iktidar partisi sözcüsü İYİ Parti beş yıl sonraya hazırlansın diye görüş bildirmiştir. Bundan dolayı da seçimleri girilmeyeceği konusu kamuoyunda yaygınlaşması sonucu Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı ve 15 milletvekili arkadaşımız demokrasi anlamında takdir edilecek bir davranış sergilemişlerdir. Milletvekillerinden bir tanesi de bölgemiz milletvekilidir. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Sonuçta İYİ Partinin hukuken hakkının elinden alınmasına karşı bu arkadaşlarımız demokrasinin yanında yer alarak madem seçimdir eşit şartlarda herkes millet taktir etsin sonuçta bunun önünü açmış oldular.

 

Diğer yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in madenci Anıtı'nda Zonguldak halkıyla buluşacak olmasını değerlendiren Erkmen, Ankara'da çok yoğun bir trafik var. Yoğun trafik içerisinde genel başkanımız Meral Akşener vermiş olduğu söz uyarınca programlarını iptal etmedi ve Zonguldak'a gelecektir. Zonguldaklı vatandaşlara hitaben konuşma yaparak parti binasının açılışını yapacaktır. Daha önce bir çok ile gittik bir çok açılışlara katıldık oralarda gördüğümüz manzara bizi umutlandırmıştır. İnsanların bir teveccühü var ve sonuçta sahip çıkıyorlar. Biz yarın bu kalabalığı bu ilgiyi Zonguldak'ta göreceğimize inanıyorum. Bunun ön işaretleri olarakta kamuoyunda takip ettiğimiz konuşmalardan çok rahatlıkla bunu algılıyoruz. İnşallah kazasız belasız güzel bir miting bir açılış gerçekleşir."

Editör: TE Bilisim