Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başkan ve yönetimine teşekkür etti. 

MHP Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, gazeteciler gününü kutlayarak gündeme dair açıklamalarda bulundu. Demirköse, Barış Pınarı Harekatı'na destek verdi. "Bizim bizden baska dostumuz yok, sonuna kadar devletimizin, milletimizin yaninadayız. Basın mensuplarına da teşekkür ederim" dedi.

"Gerek TTK ile ilgili konularda, gerekse İŞKUR'un çalışmalarında etkin rol oynamaya çalışıyoruz." 

HALKIMIZ İŞKUR’A BAĞIMLI HALDE

Demirköse, işsiz insanların İŞKUR’a bağımlı kaldığını belirterek, “Zonguldak halkı İŞKUR'a bağımlı kalıyor. Biz buna da mudahale ettik. İŞKUR alımlarının kurayla yapılmasını ve bu kuranın seffaf bir şekilde yapılmasını talep ettik. Zonguldakla ilgili iyi bir şey olacaksa, biz bunun arkasındayız.”

Demirköse, kentteki çarpık yapılaşmaya dikkat çekerek, “Şehrimizde çarpık bir imarlaşma var. Bunun için de tavsiyelerimizi meclise sunacağız. Apartmanların ikinci katına kahvehane açılıyor ve bu kaçak yapılar da ruhsat yok. Bu ruhsatsız olan yerlerde bir kaza olsa sorumluluk kimin olacak, bunu da dusunmek gerekir.”

“OKULUN YIKILIP OTOPARK YAPILMASI ÇOK ACI”

“Kız Meslek Lisesi ile ilgili tepkimizi dile getirdik. Bir okulun yıkılıp otopark yapılması çok acı bir söz. Hastane buraya yapılırken otopark projesi yok muydu? Bakanlık bunu nasıl onayladı? Şaibeler ve duyumlar var. Ankara'dan gelip buraya bakıp bakıp gitmekle olmaz bu iş. Burada bulunmaları gerekiyor.

TTK YAKINDA KAPANACAK

“TTK sadece kömür üretmiyor. 20 tane malzeme işliyor ancak bunların hiç biri iş yapmıyor. TTK yakın zamanda kapanma tehlikesiyle karsı karşıyadır. TTK’ya ticarethane olarak bakmamak gerekir TTK Zonguldak için önemli bir değerdir.”

Metal yorgunluğu olan müdürlerin gönderilmesinin gündeme gelmesini yanlış bulan Demirköse, “Hantal bürokratların gündeme gelmesi yanlıştır. Çünkü onları atayanlar da kendileridir. Bunu bir şova çevirmeyin. Herkes sorumluluk almak zorundadır.”

Editör: TE Bilisim