Sebahattin Adıyaman’ın açıklaması şu şekilde; “1999 yılına kadar ben bu belediyede 7 yıl kurucu belediye meclis üyeliği yaptım. Çok seçim gördüm ama bu kadar vahşi karalama kampanyası hiç görmedim. Deli saçması iftiralar. Sadece koltukta oturmak uğruna bu kavgalar edilmemeli. Aday arkadaşlara sesleniyorum. Bu koltuklar sanıldığı gibi rahat koltuklar değil.

Bana soruyorlar ne vaat ediyorsun? Ne vereceksin 5 yılda? Benim önce kendime bir sözüm ve inancım olmalı. Hayal dünyasında yaşayıp ta insanları umutlandırmanın mantığı yok. Mesela bir siyasi partinin vaadinde spor tesisi yapacağız diyor. Yahu arkadaş bizim nüfusumuz 1.860 kişi. Zonguldak 120.000 nüfuslu bir şehir. Öyle tesis Zonguldak’ta yok. O yapıyı ortaya koymak için en az 50-60 dönüm yer lazım. Yok, Gençlik Spor Bakanlığı’na devredip onlar yapacakmış.60 dönümlük yeri hangi para ile alacaksın? Kamulaştırmayı kim yapacak? Belediye yapmak zorunda. Hadi diyelim ki bunları da yaptın. Bakanlık demeyecek mi kardeşim hayırdır.1.860 nüfusta bu yapıyı sen nerede kullanacaksın? İnsanları kandırmanın ve umutları ile oynamanın mantığı yok.

Bağımsız aday arkadaşımız çıkmış diyor ki; Belediyenin her ay 270.000 ile 300.000 lira arasında geliri var. Ben bunlarla hem maaşları öderim. Hem de kalan para ile bu inşaatları yaparım. Ben 10 yıldan beri öyle para hiç görmedim. 80.000 TL gördüm, 55.000 TL gördüm, ilk göreve geldiğimde 22.000 TL gördüm ama o rakamları hiç görmedim.”

Editör: TE Bilisim