Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez ilçe başkanlığına Artvinliler Derneği Başkanı Osman Bekaroğlu ve CHP gönüllüleri üyelik başvurusunda bulundular.

CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman tarafından partiye yeni katılım sağlayan üyelere rozet taktı.

CHP'ye katılan yaklaşık 60 kişilik üyeler adına bir konuşma yapan Osman Bekaroğlu, AKP hükümetinin toplumun çeşitli kesimleri üzerindeki baskısı günden güne artığını belirterek şunları söyledi;

"Ülkemizin, Cumhuriyet felsefesiyle doksan yılda oluşturduğu bütün birikimi AKP iktidarı tarafından hoyratça yağmalanırken, yandaşlar için her türlü imkan seferber edilirken, AKP'ye muhalif olan yurtseverler artık düşman olarak tanımlanıyor. 

16 yıllık iktidarı boyunca sürekli gerilim politikalarıyla beslenen AKP hükümeti, çareyi ülkeyi daha da germe, toplumu kutuplaştırma siyasetinde aramaktadır. 

Son birkaç ay içinde oluşturmaya çalıştıkları yapay gündem maddeleri, önümüzdeki yılı seçimle geçirecek olan Türkiye'nin seçimler öncesi dikkatlerini dağıtmak, ülkenin gerçek gündemini bulandırmak, dağılma belirtileri gösteren yandaşlarını ve artık toplumsal karşılığı kalmamış yapay particikleri konsolide etmek amaçlıdır. 

Ülkemizde şu anda üretmeyen, sadece tüketime dayalı bir ekonomik modelin kaçınılmaz sonuçları yaşanmaktadır. Bu modelin bedeli de her gün biraz daha büyüyen zamlarla ya da vergilerle emekçi halka ödetilmektedir. 

Özelleştirme kisvesi altında ülkenin yer altı ve yer üstü tüm kaynakları yağmalanmakta, kayıt dışı ekonomi günden güne büyümekte, bir yandan ideolojik temelli gerici bir sermaye grubu oluşturulurken, diğer yandan emekçi halk her geçen gün biraz daha sefalete itilmektedir. Gelir grupları arasındaki makas sürekli açılırken, açlık sınırı altında yaşayan nüfus oranı katlanarak büyümektedir. 

Ülkemiz insan hakları ihlalleri konusunda sicilini bir türlü düzeltememektedir. Darbe hukuku, evrensel hukuk ilkelerinin yerini almıştır. Her türlü demokratik talep terör suçlaması ile karşılanmakta, demokrasi salt seçim-sandık boyutuna indirgenerek muhalif kesimlerin demokratik talepleri şiddetle bastırılmaktadır. Ne yazık ki, toplumda artık hukuk ve adalet duygusunun bitme noktasına geldiğine tanık olmaktayız. 

Başta eğitim ve sağlık olmak üzere, kamusal tüm hizmetler piyasanın insafına terk edilmiş, devlet sosyal devlet kimliğinden uzaklaştırılmıştır. Halkımız ezici vergilerle inletilirken, vergilerinin karşılığı hizmeti yine parası ile alır duruma gelmiştir. 

İktidarın "Yeni Osmanlıcılık" ham hayaliyle oluşturduğu dış politika, ülkemizi hüsrana uğratmıştır. İktidarları boyunca emperyalizmin taşeronluğuna soyunanlar, Mustafa Kemal Atatürk'ün "yurtta barış, dünyada barış" sözünü tersine çevirerek halkların birbirini boğazlamasını teşvik edenler bugünlerde bu söylemlerinden çark etmiş gibi görünse de, yarın ne söyleyecekleri konusunda asla güven vermemektedirler.  

16 yıllık uygulamalarıyla Cumhuriyet kazanımlarını yok eden, çeşitli eylem ve söylemleriyle ulusumuzun önderi Mustafa Kemal Atatürk'ü toplumun belleğinden kazımaya çalışan, toplumu kamplara bölen,  gerici, faşist ve bölücü kesimleri cesaretlendiren AKP hükümetine artık "dur" demek için,
Kadına uygulanan şiddete, ayrımcılığa ve baskıya "hayır" demek için,
Emekçilerin ücret ve sosyal haklarının çiğnenmesine karşı çıkmak için,
Hukukun siyasallaştırılmasını, adaletin ayaklar altına alınmasını asla kabul etmediğimiz için,
Üniversitelerde öğretim elemanı ve öğrencilere uygulanan gerici, faşist, baskıcı dayatmalara artık bir son verilmesi için,
Üniversiteleri yozlaştıran, bilimsel özerkliği yok eden YÖK'e "dur" demek için,
Bütçenin yağma ve rant ekonomisine değil, emekçi halkın ihtiyaçlarına ayrılması için,
Eğitim, sağlık ve diğer kamu hizmetlerinin piyasalaştırılmasına "hayır" demek için, artık Cumhuriyet Halk Partisi'ndeyiz.
Tarikat ve cemaatlerin geleceğimizin teminatı çocuklarımızı zehirlemesine izin vermemek, bir an önce laik ve demokratik eğitimin gereklerini sağlamak için,
Yaşamlarının büyük bölümünü devlete adamış kamu emekçileri olarak, devletimizi kuran Cumhuriyet Halk Partisi'ndeyiz. 

Bugün bizleri bu sıcak mekanda, yüreklerinin sıcaklığıyla kabul eden Cumhuriyet Halk Partisi Merkez ilçe başkanı ve yöneticilerine teşekkür ediyor, bizlere gönlünü açan, geleceği birlikte kuracağımız tüm yurtsever partili arkadaşlarımıza merhaba diyoruz. 

Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, yaşasın onun en büyük eseri Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi!"

CHP Merkez ilçe Başkanı Fikret Zaman, rozet töreni öncesi şunları dedi;

"Zonguldak'ın sorunu biliyoruz bu anlamda sivil toplum kuruluşları ile görüş alışverişinde bulunuyoruz. En güzel sevindirici olay bugün gerçekleştireceğimiz devlet dairelerinde çalışıp partilerine üye olamayan arkadaşlarımız emekli oldukları için bugün partimize üyelik başvurusunda bulundular. 60'a yakın üyelik başvurusu yapan arkadaşlarımızın üyelik başvurularını aldık. Bugün onlara rozet takma töreni gerçekleştireceğiz."

 

Editör: TE Bilisim