“UZMAN EKİBİMİZLE DENETİMLER YAPACAĞIZ”

Yapacağımız projeler üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Burası bir madenci şehri 150 yıldır madende yeraltında ömrünü geçirmiş Zonguldakların artık yerüstünde daha çok gezmeleri maksatlı bazı projelerimizi yavaş yavaş kamuoyuna sızdırmaya başladık. Bunlardan bir tanesi kara elmastan Mithatpaşa ve Kadın Doğum Hastanesi arasında bulunan teleferik sistemidir. Zonguldak’ın girişi olan Asma Mahallesi’nde büyük bir madenci heykeli elinde feneri ve ışığı yanan bir heykelin altından vatandaşlarımız Zonguldak’a giriş yapacaklar. Kilimli ve Ereğli çıkışlarında bir galeriden çıkarcasına badem elleriyle, fırçaları yapılmış tahkimatları yapılmış bir uçaktan çıkıyormuş süsünü de vermeyi düşünüyoruz.

Zonguldak madem ki emeğin başkenti ki öyledir. 5 bin madenci şehrin olduğu bir yerden bahsediyoruz. Bunlar tabii ki ön plana çıkacaktır. O görselden sonra ayın 19’unda yapacağımız Lansman görselinden sonra vatandaşlarımız bu görseli gördükten sonra ben inanıyorum ki vatandaşlarımız, Cumhuriyet Halk Partisinin adayına da bakmayacaklardır. Adayının kim oldu bu saatten sonra pek onları da ilgilendirmeyecektir. Sonuçta bu bir yarış olacaktır. Kim çıkarsa o arkadaşımıza da ona da başarı dileyeceğiz. Ama Zonguldak’ın  bu duruma neden geldiğini de bunun hesabında onlara soracağız. Belediye bu zamana kadar ne yapmıştır? Geliri nedir giderleri nedir? Nasıl yürütülmüştür? Aksamalar var mıdır? Bunları da uzman ekibimiz ile birlikte 31 Mart gecesi seçimi aldıktan sonra bunların da bir denetimi organizasyonu yapılacaktır.”

“AK PARTİ ADAYLARINA BAŞARILAR DİLİYORUM”

AK Parti’nin ilçe ve belde belediye başkan adaylarını da değerlendiren Ayan, “kendilerine başarılar diliyorum. Bu bir seçimdir onlara nasip olmuştur. Kilimli’ de Fatih Kaldırım arkadaşımız genç sevilen ve geniş bir sülaleye sahip bir arkadaşımızdır. Kilimli’ de seçim alma umutlarımız gündeme gelmiştir. Dolayısıyla Kozlu’da teşkilatlarımızdan yetişmiş esnaf bir arkadaşımız var. Yani bazen seçim dengeleri siz istemeseniz de Cenabı Allah yoluna sokar gibi bir düşünceye kapılırız. Bu arkadaşlarımız da Adaylıkları açıklandıktan sonra daha çok özgüven konuşmaya başlamıştır. MHP bu dönemde beklentilerin çok üstünde oy alarak hizmet etme şansı bulacaktır. Hepsine başarılar diliyoruz. Önemli olan bizim iddiamızdır. Önemli olan MHP’nin üretken belediyecilik Zonguldak ilçe ve beldelerinde söz sahibi olmasıdır. Biz bu noktada bu dönemde insanların bize bir şans vereceğini düşünüyoruz.”

“CHP’YE SEÇİM KAZANMA ŞANSI VERMİYORUM”

CHP’nin Zonguldak Belediye Başkan adayını henüz belirlememesine ilişkin değerlendirmede bulunan Hamdi Ayan, “Benim bildiğim kadarıyla yapılan anket çalışmalarında durum iyi görünmüyor. Zonguldak sonuç itibari ile baktığınızda son beş senede belediyecilik anlamında başarı oranı geride kalmış şehirlerden bir tanesidir. Bu bakımdan müracaatı olan isimleri geçen insanlar üzerinden anketlerin yapıldığını kaldı ki bunu Cumhuriyet halk Partisi il ve ilçe başkanının açıklamalarından duyuyoruz. Demek ki anketlerde bir takım problemler yaşanıyor ki onlarda en iyisi ile ne kadar oy alabiliriz onların hesaplarını yapmaya başlamışlardır. Ben bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi’ne seçimi kazanma şansı vermiyorum. Net olarak söylüyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim