CHP Zonguldak İl Başkanlığı 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Valilik Binası önünde alternatif çelenk töreni düzenledi.

Törende CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Kamu İş Sendikası temsilcileri tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşma yapan CHP İl Başkanı Hakkı Güney, bir konuşma yaparak şunları söyledi;

"Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkomutan olarak katıldığı ve bu nedenle başkomutanlık meydan muharebesi olarak anılan bu sefer ulusumuzun ve Anadolunun bağımsızlığını sağlayan en büyük kıvılcım oldu. Düşman kuvvetlerinin kendini en güçlü hissettiği bir dönemdi. Anadolunun içine kadar sızmış, büyük bir imparatorluğu tarihten silecek son saldırıyı hazırlanıyorlardı. Uzun zamandır savaşan ordumuz dağınık ve yorgundu, milletimiz yoksuldu. Ankara'da görev yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi kendini güvende hissetmiyor ve Kayseri'ye taşınması düşünmüyordu. İşte böyle bir dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk başkomutanlık görevini verdi. Büyük bir askeri strateji ile planlanan çağrı sonucunda düşman orduları darmadağın edildi. Böylece politik ve askeri olarak, dost düşman herkes onun liderliğini tartışmasız olarak kabul etti. Onun içindir ki emperyalist devletler ve onların yerli işbirlikçileri 100 yılı aşkın zamandır ona saldırıyor ve unutturmak istiyorlar. Bunu asla başaramayacaklar, biz bağımsızlığa tutkun bir milletiz. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman ordumuzu şükranla anıyoruz aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor zafer bayramını ve Türk Silahlı Kuvvetlerin günü kutluyoruz."

Editör: TE Bilisim