CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinden milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunanlarla mülakat yapan CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl, Faik Öztrak, Seyit Torun, Muharrem Erkek ve Çetin Osman Budak'tan oluşan 5'li komisyon üyeleriyle buluştu. Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın da katıldığı toplantıda, CHP'den milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunan 2 bin 319 adayın durumu masaya yatırıldı.

BEŞLİ KOMİSYON SUNUM YAPTI

Toplantıda, daha önce 81 ilin dağıtıldığı 5 Genel Başkan Yardımcıları, sorumlu oldukları illerle ilgili genel bilgiler verdiler.

5'li Komisyon, aday adayları arasında öne çıkan ve aday olma potansiyeli yüksek isimler hakkında da Kılıçdaroğlu'na bilgi aktardıkları öğrenildi.

Yapılan genel değerlendirmenin ardından aday adaylarının saptanmasında izlenecek yol haritası büyük oranda netleşti.

Toplantıda şu kararlar alındı:

1-ÖNCE O İLLERİN ADAYLARI BELİRLENECEK: CHP'de önce sorunsuz olan ve partinin milletvekili çıkaramadığı illerin adayları ilan edilecek. Bu konudaki çalışmalar hemen başlayacak.

2- SONRA 'DEVAM' EDECEKLER SAPTANACAK: Toplantıda yapılan değerlendirmede 24 Haziran seçimlerinde yeni listelerin oluşturulabilmesi için önce mevcut milletvekillerinden ‘devam' kararı verilecek isimlerin bir an önce CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından belirlenmesi gerektiği konusunda da genel bir mutabakat oluştu. Çünkü mevcut milletvekilleri arasında ‘devam' kararı verilecek isimlere göre listeler şekillendirilecek.

3- ÖRGÜTÜN GÖRÜŞÜ DİKKATE ALINACAK: Aday adayları hakkında 81 il örgütünden gelecek görüş ve önerilerin dikkate alınması konusunda da mutabakat oluştu. Örgütün, aday adayları hakkında gönderecekleri sıralamalar ışığında bir listeme yapılacak. Asıl aday listesi oluşturulurken, aday gösterilecek kişinin örgütten vize alıp almadığına da bakılacak.

4- STK VE KANAAT ÖNDERLERİNE SORULACAK: CHP adaylarını belirlerken sadece örgütün görüşüne başvurmakla yetinilmeyecek. Toplantıda, aday adaylarının aday olacakları seçim çevresindeki kanaat önderlerine, sivil toplum kuruluşlarına ve muhtarlarına sorularak, onların da görüşünün alınmasına da karar verildi. Bu konudaki çalışma hemen başlatılacak.

5- 15 VEKİLE ‘İYİ' HABER : Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında 5'li komisyonla yapılan toplantıda, İYİ Partiye geçen ve geçtiğimiz günlerde yeniden partiye dönen 15 Milletvekilinin, seçilebilir yerden listelere konulması konusunda prensip kararı alındı.

6- EN SON BÜYÜKŞEHİRLER BELİRLENECEK: CHP'de sorumsuz ve küçük illerden başlanarak listeler oluşturulacak. CHP'nin özellikle en çok milletvekili çıkardığı, İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Hatay gibi Büyükşehirlerin adayları en son belirlenecek.

Editör: TE Bilisim