ÖZEL İÇERİK

CHP'de yapılan İl Yönetim Kurulu toplantısında kavga çıktı. Geçtiğimiz haftalarda Hakkı Güney'in yönetim içinden İl Başkanı seçilmesiyle yönetim içinde başka değişiklik yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu.
Yapılan son toplantıda Şerafettin Turpcu'ya yakınlığı ile bilinen İl Sekreteri Volkan Alkaç görevden alınarak yerine 22. Dönem Milletvekili Harun Akın'a yakınlığı ile bilinen Cemal Şahin getirildi. İl Saymanı olarak görev yapan Fırat Birkan da görevden alınarak yerine Agah Yazıcıoğlu getirildi. Cemal Şahin'den boşalan Eğitim Sekterliği görevine ise Asiye Sarı getirildi.
Fırat Birkan'ın görevden alındığının açıklanmasının ardından Halil Posbıyık'a yakınlığı ile bilinen Muzaffer Soyer ile Faruk Özkol arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken parti koridorlarında sesler duyuldu. Soyer ve Özkol'un arasına diğer yönetim kurulu üyeleri girerek kavgayı sakinleştirmeye çalıştı. İl Başkanı Hakkı Güney görev değişikliğiyle ilgili mantıklı bir açıklama yapılmasını isteyen yöneticilere; "Genel merkezin bana verdiği yetkileri kullanıyorum" diyerek yanıt verdi.
Bu şekilde parti yönetimi tam anlamıyla ikiye bölünürken muhalif kanat işin arkasında 22. Dönem Milletvekili Harun Akın ile eski İl Başkanı Umut Başoğlu'nun olduğunu iddia etti. Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ile Deniz Yavzuyılmaz'ın baştan beri partiyi kaosa sürükleyen bu gelişmeler karşısında susmayı tercih etmeleri dikkat çekiyor.

Editör: TE Bilisim