CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başkanlığında yapılan MYK toplantısında, talep eden bütün il ve ilçelerde belediye meclis üyelerinin eğilim yoklamasıyla belirlenmesi kararı alındı. Fermuar yönteminin uygulanacağı eğilim yoklamasında tek rakamlar Genel Merkez kontenjanına, çift rakamlarsa sandıktan çıkanlara ayrılacak. Eğilim yoklaması Ocak ayında yapılacak”

CHP’de gözlerin çevrildiği Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi sürpriz gelişme yaşandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PM’de dar kapsamlı bir listenin getirilmesi talimatını verdi.
CHP kulislerinden edinilen bilgiye göre, MYK toplantısında bugün yapılacak Parti Meclis’i toplantısına getirilecek liste konusunda sürpriz bir karar alındı.
 400 KİŞİLİK LİSTE ASKIYA ALINDI
 Kılıçdaroğlu, bugün yapılacak PM toplantısında İYİ Parti ile yapılan işbirliği doğrultusunda üyelerin bilgilendirileceğini ve İstanbul Büyükşehir adayının ilan edileceğini belirterek, dar kapsamlı bir aday listesinin gündeme getirilmesi talimatını verdi.
 SANDIKTAN ÇIKANLAR AÇIKLANACAK
Kılıçdaroğlu’nun talimatının ardından bugün önce MYK sonra toplanacak PM toplantısının gündemine ilan edilecek belediye başkan adaylarının sınırlı sayıda tutulması için düğmeye basıldı.
 24 ARALIK’DA PM YENİDEN TOPLANACAK
 CHP PM’nin, 400 kişilik listeyi ve bugün gündeme gelmeyecek olan büyükşehirlerin adaylarını görüşmek için 24 Aralık da yeniden toplanması bekleniyor.
 TÜRKİYE GENELİNDE EĞİLİM KARARI ÇIKTI
 Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında yapılan MYK toplantısında, talep eden bütün il ve ilçelerde belediye meclis üyelerinin eğilim yoklamasıyla belirlenmesi kararı da alındı. Fermuar yönteminin uygulanacağı eğilim yoklamasında tek rakamlar Genel Merkez kontenjanına, çift rakamlarsa sandıktan çıkanlara ayrılacak. Eğilim yoklaması Ocak ayında yapılacak.
Editör: TE Bilisim