Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, MYK üyeleri ile birlikte; Bartın, Karabük, Kastamonu, Amasya ve Zonguldak Kadın Kolları Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’de hazır bulundu.

‘Karadeniz'de kadının gücü var’ temasıyla gerçekleştirilen toplantıda yapılacak olan yerel seçimler öncesi kadın teşkilatların çalışmaları masaya yatırıldı. Toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve CHP İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır konuşma yaptı.

Kadın Kolları Genel başkanı Fatma Güney yaptığı konuşmada memleketin emek sömürüsünün cenneti, işçi, kadın, etnik ve siyasi cinayetlerin mekanı olduğunu belirterek şunları söyledi;

“Türkiye, bugün bir parti devleti ile yönetiliyor. Milletimizin barış içinde, bir arada yaşaması arzusu, korku ve karamsarlık 2000’e teslim edildi. Cumhuriyetin özgür yurttaşlar 21 gün parti devletinin itaatkar kitleleri yaratılmak isteniyor. Yoksulluk her geçen gün artarken, iktidar sahipleri doğal kaynaklarımızı ve kamu olanaklarını adaletsizce yandaşlarına dağıtıyor. Halk iradesini temsil eden değil, yerelde değil tek adamın iradesini güçlendirecek bir seçim yapmak istiyorlar. Tek adam rejimi ve şahsileşmiş parti devletinin tüm yurttaşlarımızı kucaklamaya ortak bir paydada buluşturmayan anlayışına karşı yerellerden başlayarak tüm yurttaşların temsil edildiği ortak aklın bir ortak vicdanın yansıtıldığı kadınım yoksa yılmadı halkın iktidarını kuracağız.”

“KADIN HER YERDE OLMALIDIR”

Ardından bir konuşma yapan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de konuşmasında, “Kadın her yerde olmalıdır. Kadının varlığı asla vazgeçilmez. Asla göz ardı edilemez. Allah erkeklere fiziksel güç vermiştir. Ama artık fiziksel gücün hiçbir işe yaramadığını görüyoruz. Kadının gerçekten farklı ve üstün bir ortamı vardır.”

CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney de, “Ülkemizin, milletimizin ve bölgemizin;

Barış, huzur, kardeşlik, kalkınma ve çağdaşlaşma yolunda her zamankinden çok daha fazla Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçiyoruz. Kendi siyasi iktidarlarını sürdürme yolunda her şeyi mübah gören, içeride ve dışarıda savaş çığırtkanlığı yapan bu siyasi iktidara karşı kadınlarımıza her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç var.

Cumhuriyet Halk Partisinin Kadın örgütleri olarak sizler sadece bu partinin değil, ülkemizin göz bebeğisiniz. Ülkemiz kadınlarının, bu ülkeyi ve yaşanılanları ve yapılmak istenilenleri sizin gördüğünüz gibi görmelerini sağlamak mecburiyetindeyiz.

İçeride ve dışarıda Savaş çığırtkanlıklarına karşı ilk tepkiyi verecek olanlar annelerdir. Bu toplantıya gösterdiğiniz ilgi için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”

Editör: TE Bilisim