Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkan Vekili Hakkı Güney Atatürk'e hakaret videosunu sosyal medyadan yayınlayan Safiye isimli kadına sert tepki göstererek şunları söyledi;

"İnsanların aile ahlakı ile yetişmesi çok önemlidir. Aile eğer çocuğuna iyi bir ahlak dersi verirse edepli ve ahlaklı  yaşam biçimi benimser. Tabii bu aileden de kaynaklanan bir olaydır. Safiye'yi bir kere kınıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ağzına almakla hakaret etmekle büyük hata yapmıştır. Toplum içerisinde artık yeri olmayacaktır. 1974 yılında vefat eden bir hocamızın Atatürk'ün yolunda ilerleyin, Atatürk'ün ilkeleri ile hareket edin, benim güzel evlatlarım canlarım diye geçen gün bir mezar taşında yazısını okudum. Bunu safiye gibi düşünenlerin asri mezarlığına gidip okumasını istiyoruz.74'te vefat etmiş ama 40 yıl bu ülkeye hizmet etmiş bir öğretmenin mezarında bile sadece bu yazı yazması gençliğe verdiği işarettir. Ama safiye gibi zayıf karakterli insanların bunu algılama noktası yoktur. Böyle insanların içimizde barınması da makul değildir onun için bizim hedefimiz Cumhuriyet halk Partisi'nde ilk önce gençliğimize Atatürk sevgisi, parti sevgisi bunları söyleriz. Bu Atatürk sevgisini veremeyen insanlar da safiye gibi insanlar sokağa çıkarlar ne söylediklerini bilmezler. Türkiye içinde çok acı bir kayıptır bence. Gereken cezayı alacaktır adalet yerine gelecektir. Hukuk sürecini biz de izliyoruz tabi safiye için fazla da bir şey söylememe gerek yok zaten."

Son 16 yıl da Atatürk'e karşı olan hakaret söylemlerinin arttığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak il başkanı Hakkı Güney;

"16 yıldan beri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e karşı yapılan hakaretler var. Bunları her platformda biz dile getirdik söyledik iki ayyaş dediler bizi bu yolda kimse geri çeviremez, döndüremez. Açık ve net olarak biz Cumhuriyet gençliği olarak ilelebet bu sevgiyi sürdüreceğiz."dedi.

Güney son olarak gerekirse Safiye için kendisinin de suç duyurusunda bulunacağını sözlerine ekledi.

CHP il başkanı Hakkı Güney ayrıca kurultay süreciyle ilgili açıklamada bulunarak,

"Arkadaşlar bu delege arkadaşlarımızın düşünceleridir ama biz geçen gün de açıklamamı yaptım cuma gününe kadar cuma günü 15. gün olur süre bitiyor, ama genel merkezimiz bir çağrı yaptı arkadaşlara bu çağrıya bir cevap veremediler şu ana kadar. Cuma gününe kadar biz bu imza olayını bekleyeceğiz ve cuma günden sonra da bir açıklama tabii ki yapacağız" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim