Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan danışmanı Ahmet Akın Zonguldak'a geldi.

Balıkesir milletvekili Genel Başkan Danışmanı Ahmet Akın'ın ilk durağı Ticaret ve Sanayi Odası oldu.

Ticaret ve Sanayi odası ziyaretinde CHP Zonguldak milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, il başkanı Hakkı Güney, Merkez ilçe başkanı Fikret Zaman il ve ilçe yöneticileri hazır bulundu.
Balıkesir milletvekili Ahmet Akın ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi;

‘'Milletvekillerimize parti yöneticilerimizle birlikte Zonguldak'tayız. Başkanımız sağ olsun geçen sefer geldiğimde de buraya çok ilgi alaka göstererek bilgiler verdi. Biz de onun akabinde milletvekili arkadaşlarımıza ve genel merkez yöneticilerimiz ile birlikte Zonguldak daha nasıl iyi bir noktaya gelebilir, daha nasıl büyüyebilir, daha nasıl bir kazanan Zonguldak olabilir diye mücadele ediyoruz. Milletvekili arkadaşlarım Zonguldak'la ilgili büyük çalışmalar yapıyor ve biz de onlara bir nevi destek olabilmek için geldik. İşte dolaşacağız, asıl ekmeğin yeri başından başladık. Buradan sırayla tüm kurumlarımızı ziyaret edeceğiz. Daha sonra bu ziyaretlerimizi genel başkana raporlayacağız. Bu arada genel başkanımız özellikle Zonguldak'taki hemşerilerimiz vatandaşlarımıza selamlarımı ve sevgilerini gönderdi onu da bu vesileyle etmiş oluruz. Yerel seçim çalışman hakkında bilgi veren milletvekili Akın," Önümüzde yerel seçimler var ve yarın seçimlerde göreceksiniz cuma yatak partisi çok çok başarılı olacak. Çünkü bununla ilgili bütün çalışmalarımız tam, örgütlerimiz ile işbirliği içinde, milletvekillerimize ve kamuoyuyla beraber öngör içinde en iyi, en uygun kazanacak adaylarımızla sahaya ineceğiz.


Bu arada sayın genel başkanımızın talimatı bu geçilen ekonomik krizden işte Zonguldak'ta bunu aşması için neler yapılabilir, Zonguldak'ın nasıl bir destek vermemiz lazım, hangi konularda işbirliği yapmamız lazım bütün bunları not edeceğiz ve daha sonrasında da yine milletvekili arkadaşlarımıza zaten bu konuda ilgili büyük bir çalışma yapıyorlar ve il başkanımıza hep beraber bir japon hazırlayıp bunu Zonguldak'ta daha iyi olmak için neler yapılabilir ve daha çok kazanmak için bu krizden kurtulması için ne yapabiliriz onun çalışmasını ortaya sunacağız"

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ziyarette yaptığı açıklamada şöyle dedi;

"Ahmet akın vekilimiz genel merkezimizin ve genel merkez başkanımızın görevlendirmesi ile Zonguldak'ta bazı görüşmeler yapacak ve istişarelerde bulunacak. Kendisine geldiği için ve Zonguldak'a gösterdiği bu önemli ve emeği için şimdiden çok teşekkür ediyorum. Yoğun bir program içerisindeyiz hepimiz, özellikle Zonguldak, Türkiye Taşkömürü Kurumu, yol, özellikle karayolları ile ilgili bir çok sorunu hep birlikte yaşıyoruz. Önümüzde yerel seçim sürecine girerken Zonguldak'ın sorunlarını tekrar ele almak, ekonomik bakımdan değerlendirmek ve içinde bulunduğumuz krizi Zonguldak'ta sivil toplum kuruluşlarımız ile birlikte nasıl aşarız sorusunun cevabını ortaya çıkarmak için bugün bir aradayız. Ben aynı zamanda ticaret ve Sanayi odası başkanımıza da teşekkür ediyorum, ziyaretleri de bu noktadan başlıyoruz, istişarelerimize ve sorunun tespitine, çözüm önerilerini giden yolda da fikir alışverişinde bulunacağız. Daha sonrada Ahmet akın vekilimizin de söylediği gibi bir rapor halinde genel başkanımıza sunacağız. Tüm bu süreci de kamu ile şeffaf bir şekilde paylaşacağız'' dedi.


Zonguldak Ticaret ve Sanayi odası başkanı Metin Demir de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi;

"Saygıdeğer vekilim, kıymetli il başkanım, il başkanım, Cumhuriyet halk Partisi'ni çok değerli yöneticileri öncelikle ticaret ve Sanayi odamıza tekrar hoş geldiniz. Sizleri bir kez daha burada ağırlamaktan büyük bir minnet duyduğumuzu ifade ederek sözlerime başlıyorum. Cumhuriyetimizin koca Çınar'ı Cumhuriyet Halk Partisi 95. kuruluş yıl dönümü kutladı ve ben de bu ziyaret vesilesiyle tekrar yıldönümünü kutluyorum. İnşallah daha uzun yıllar, nice 90 yıllar, 95 yıllarda Türk siyasetine yön vermeye ve katkıda bulunmaya devam edecektir. Sayın milletvekilimiz ile geçtiğimiz günlerde düzenlenen Taşkömürü çalıştığı vesile ile bir araya gelmiştik ve özellikle temsil ettiğimiz Zonguldak özel sektörü bakımından gündemimize ilgili notlarımız aktarmıştık ve onların cuma yatak partisi politikası içerisinde yer tuttuğunu görmekten bugün memnun niyet duyuyoruz. Tekrar bu ziyarette kadar geçen sürede olan gelişmeleri şöyle bir değerlendirmek gerekirse;
Tabii Türkiye Taşkömürü kurumu önce oradan başlayalım biz malumunuz hem havada hem devlet eliyle yani Türkiye Taşkömürü kurumu eliyle hem de özel sektör eliyle taş kömür üretimini, Türkiye'nin taş tektaş kömür havzası olan Zonguldaklı bir yürek devamını her zaman savuna geldik ve her ortamda bunu dile getirdik. Ve yakın zamanda Sayın cumhurbaşkanımız tarafından sözü verilen 1500 işçi alımının biz belki yeterli görünmese bile ilk etapta en azından Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun geleceği ile ilgili oluşan bazı? Terini giderilmesi bakımından şimdilik yeterli olduğunu düşünüyorsun ve bununla ilgili sayın bakanımızın geçtiğimiz hafta ziyarette de baz değerlendirilmeleri oldu ve inşallah bu vakit kaybedilmeden de 1500 İşçi takviye edilerek Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun geleceği ile ilgili biraz daha olumlu bir şehre doğru devam ederiz. Tabii bu arada bu yeni alınacak 1500 işçimizin, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun alınacak olan işçilerin performansının da, yani üretime yapacakları katkının da kurumun geleceği bakımından çok daha önem taşıdığını da bir kez daha gündeme getirmek lazım. Bizim daha çok temsil ettiğimiz tarafa gelirsek sayın vekilim biliyorsunuz 1990 dan beri havza özel sektör üretimini açılan beri bu işin içinde olan redevansla saha işletmelerimiz var. Bunların hiç uzatmayalım geçmiş dönemde yaşadığı bazı sorunlar var ve bunları geçen dönem paylaşmıştık. Bunların bir kısmı çözüldü bir kısmı da çözüm bekliyor. Ve burada geçen hafta sayın enerji bakanımıza da ifade ettik kömür çalış tayımıza da çok net ifade etmiştik bir kez de hatırlatayım, bizim Türkiye Taşkömürü kurumu ile Rödevanslı şirketler arasındaki ilişki zoraki bir nikah mahiyetindedir. Biz geçen dönemde buna alternatif olarak ruhsatların bölünmesi yöntemi ve Zonguldak özel şirketler Türk firmalarının ruhsat sahibi haline getirilmesini önermiştik. Bu önerinin üzerine şu anda öncelikle bağlık sahasında, alacağınızı ve Kandilli bölgesinde yine bir sahada ve Azdavay sahasındaki bir üretim sahasında bu yöntem şu anda hayata geçirdik. Bu üç bölgede ruhsatla Türkiye Taşkömürü Kurumundan ayrılarak orada özel sektörün daha iyi koşullarda çalışmasının önü açıldı ve biz birkaç yıllık hazırlık döneminin sonunda bu üç sahada 3 milyon ton yıllık bir üretim seviyesinin yakalayacağını ve özel sektör tarafından 5000 kişilik yeni bir istihdamın önünü açılacağını umut ediyoruz.
Geriye kaldı bizim bu 14 küçük ölçekli sahadaki arkadaşlar. Biz sayın enerji bakanımızla da istişarede konuştuk ve bunların da bir an evvel ruhsatının bölünmesi eğer o mümkün olmuyorsa başka bir yöntemle onları koşullarının iyileştirilmesi ile ilgili taleplerimiz aktardık. Burada tabii bu artık 1990 yılından bugüne kadar varan çok uzun bir işletme tecrübesi, başarılı bir işletme tecrübesi var ve bu arkadaşlığımızı kaybetmememiz lazım. Çünkü bu arkadaşlarımızla yıllık 1.500.000 ton üretim yapma kapasitesi ve 5000 kişi istihdam etme kapasitesi var. Şu anda maalesef kapasitenin altındalar, 2000 ile 2500 çalışan sayısındalar şu anda ve yıllık da 400 ile 500.000 ton ancak üretim yapılabiliyor. Bunların da önünü açılacağı çalışmaların yapılması için biz genel müdürümüz ile de istişare halindeyiz muhtemelen bu çalışma döneminde meclise teklif olarak gelecek ilk çalışmalarından birisi de bu olacaktır. Burada tabi iktidar partimizin, Adalet ve kalkınma partimizin öncülük ediyor ama ana muhalefet partisi olarak ve bu işin içinden gelen, enerji sektöründe uzmanlığı olan ve bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi'nin politikalarına yön veren bir milletvekili olarak sizlerin de, sayın milletvekilimizin katkısı çok önemli. Artık eski ezberler bozuldu, ve sadece kamunun veya sadece özel sektörün savunulduğu bir dönemden çıktık. Yani merkez sağda görünen partimizde, merkez solda görünen partimiz artık bu işin hem devlet eliyle hem de özel sektör eliyle olması gerektiğinin farkında. Ve bu yönde inşallah katkılarınızı bekliyoruz.


Biz sayın CHP il başkanımız yeni seçildi kendisini tebrik ediyorum hayırlı olsun diliyoruz. Biz kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunamadan sizde burada anlamış olduk ve burada yeni dönemi tekrar hayırlı olsun diyorum inşallah kızı zamanda sizi ziyarete geleceğiz.


Ben bu ziyaret vesilesiyle çok teşekkür ediyorum, Zonguldak ticaret ve Sanayi Odası'nın Zonguldak özel sektörün görüşlerine önem verdiğiniz için. Ve bir ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. Bugün itibariyle yapacağınız çalışmalar da bundan sonraki çalışmalarda da Deniz vekilim ile zaten yakın istişare halindeyiz her zaman, Zonguldak için, batı Karadeniz bölgemiz için, ülkemiz için ne yapmak gerekiyorsa biz her zaman katkı vermeye elimizden geldiğince destek olmaya hazırız ve tekrar teşekkür ediyoruz ayağınıza sağlık.''

Editör: TE Bilisim