‘SAYIN MİLLETVEKİLİNİN BU KONUNUN ÜZERİNDE HASSASİYETİ OLDUĞU İÇİN DURDUĞUNA ASLA İNANMIYORUM’
AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın çarpıcı açıklamaları şöyle: “Kamuoyunun bilmediği bir şeyi aydınlatmak istiyorum. Bu milletvekili arkadaş bu ve buna benzer konularla ilgili sürekli şov ve hamaset yaparak sürekli gündemde kalmak isteyenlerden bir tanesidir. Sayın milletvekilinin bu konunun üzerinde hassasiyeti olduğu için durduğuna asla inanmıyorum. Bu Soma, Afşin, Çanakkale ve Zonguldak’ta var. Şimdi bu Milletvekilleri kimin milletvekili derken önce bir aynaya baksınlar, kimin milletvekililer? Bu şehrin hani sorunlarıyla içli dışlı olmuşlar, şimdiye kadar hangi sorunu çözmüşler? Bu şehrin dinamikleri nedir, çözüm yolları nedir hiçbir tanesi ile yüz göz olmamışlar, bugün gelmişler kamuoyunu çok yakinen ilgilendiren böyle dikkati çekecek bir konu ile ilgili açıklamalar yaparak gündemde kalmak, fotoğraf çektirmek, kamuoyunun karşısında gündemde kalmak Zonguldak’a fayda sağlamaz, sorunu da çözmez. 
‘ŞİMDİYE KADAR DEĞİŞTİRMEMİŞLER, BİR YAPTIRIMIN OLMASI LAZIM’
Santrallerin bacalarının filtrelerinin yenilenmesi ile ilgili süreç, daha önce gündeme geldi, Grup Başkanvekili arkadaşlarda şartsız süre uzatımı vermişti, bu nedenle yeniden bir araya geldiler bu kanun maddesi geriye çekildi. Zonguldak’ta TEMA Grubunda ki arkadaşların bize vermiş olduğu imzalar veya buna bağlı hassasiyetler bize gelmemiş olsaydı bile bu konuda bizim hassas olduğumuzdan dolayı milletvekili arkadaşlarımızla birlikte Grup Başkanvekili arkadaşlarımıza ilettik. Geldiğimiz nokta da ülkemizde yaşanan ekonomik gelişmeler var. Türkiye’de 14 tane santralin filtresinin değişmesi konusunda oluşan süreçte hava kirliliği yarattığı doğrudur, değişmesi lazım. Şimdiye kadar değiştirmemişler, bir yaptırımın olması lazım. Geldiğimiz noktada ya santralleri kapatacaksınız 14 bin işçiyi dışarı da bırakacaksınız. Türkiye’de üretilen elektriğin %80’ini bunlar üretiyor, bundan vazgeçeceksiniz. Hava kirliliğinin kökten çözeceğiz diyorsanız böyle yapacaksınız. Ya da zaman tanıyacaksınız, yaptırım uygulayacaksınız. Süre tanıyıp, yapmadıklarında cezai yaptırım yapılmalıdır. 
‘KAPATILIRSA 14 BİN KİŞİ İŞSİZ, AŞSIZ KALMIŞ OLUR’
İşletmeler 6 ay içinde işletmeler kaynaklarını bulacaklar, ihalesini yapacaklar, projesini yapacaklar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına 6 ay içinde teslim edecekler. Ondan sonra yaptırım süreci başlayacak. Teşvik verildi de neden yapmadılar diye sorgularsak o zaman bu yerleri kapatmamız lazım. Kapatılırsa 14 bin kişi işsiz, aşsız kalmış olur. Grup Başkanvekilleriyle milletvekilleri olarak bizde konuştuk, süre uzatılmasın dedik. Burada süre uzatımı diye bir şey yok. Biz hasiyetlerimizi dile getirdik. Bunun ilerisini gerisini konuşmak teferruattır. 2020 Nisan ayına kadar projelerini hazırlayıp, Bakanlığa sunacaklar. 
‘TİYATRO YAPMANIN ALEMİ YOK’
Biz şovmenlerle bir araya gelmeyiz. Biz gerçek sorunları tartışan, sorunlara çözüm bulma konusunda fikir beyan edenlerle bir araya geliriz. Yoksa gelip tiyatro yapmanın alemi yok. Televizyonların karşısına geçip, flaşları patlatıp elimizde artık enjeksiyon pozları verecek durumda değiliz. Bu süreci politize ediyorlar, kanunun nasıl çıktığını kamuoyuna gelip anlatsınlar.. Süreci dile getirmiyorlar. Vatandaş bizim nerenin milletvekili olduğumuzu biliyor onlar kendilerine baksınlar.”

HABER: Gamze Taşdemir

Editör: TE Bilisim