Pazar günü Memurlar Lokalinde gerçekleştirilen kongrede CHP Merkez İlçe Başkanı seçilen Ebru Uzun, ilk yapılan kongrede bu heyecan yaşamadığını söyledi. Uzun şunları söyledi:
"İkinci kez tekrar göreve geldik seçildik çok mutlu çok heyecanlıyım. İlk kongrede bu kadar heyecanlanmamıştım. Çünkü bu sefer bizden beklentinin çok fazla olduğunun farkındayız. Buda bize sorumluluğumuzun beklentinin çok fazla oluğunu gösterdi. Bu yüzden çok heyecanlı ve çok da heves değil açıkçası başlamak için çok daha büyük bir şevkle ve azimle göreve geliyoruz bu sefer. Kongre sonucu uzun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum bize inanan güvenen hiç kimseyi mahcup etmemek için çok çalışacağımıza da buradan yönetim kurulu arkadaşlarım ve kendim adına söz veriyorum".
BAHATTİN ABİNİN ADAYLIKTAN ÇEKİLMESİNİ İSTEMEDİM
Bahattin Arı'nın adaylıktan çekilmesini hiç istemediğini söyleyen Uzun; "Orada canımızı sıkan birşey oldu. Çünkü bir gün önce evet gerçekten biz bütün adaylar bir karar vermiştik bu imza konusunu kendi aramızda sorun yapmayacağız çünkü tüzük gereği her adayın aday olabilmesi için yüzde on imza alması gerekiyor delegelerden. Bu da aday çok olduğu zaman sıkıntı yaratıyor tabii çünkü bir adaya imza verebiliyor. Tek delege gel bir adaya imza veriyor tüzük gereği. Fakat bu sefer o kural biraz aşıldı yani bütün adaylara imza veren delegeler oldu kıramadı insanlar birbirini. Bu da tabii sıkıntı yarattı buna itiraz etmeyeceğiz de kendi aramızda bir görüşme yapmıştık adaylarla fakat sonradan şöyle de bir uyarı oldu ben de bunu özellikle hatırlattım. Dedim ki eğer biz bu aldığımız kararla hareket edersek biz itiraz etmesek bile bizim dışımızda birileri kongreye itiraz edebilir çünkü tüzüğü çiğniyoruz.Tüzükte madde açık. Delege tek adaya imza verebilir. Bu şartlarda da aday olamayacak bir kişi aday olup seçime girdiğinde neticede o sandıkta belli bir miktarda oy alacak. 20 oy 30 oy veya ne kadarsa önemli değil. Ama sonucu etki etmiş olacak. Bu da iptal için çok gerekçeli bir sebep bunu hatırlattım orada tabii bunun ardından da kaos yaşadık. Ben oyun bozanlık yapmakla kaos yaratmakla suçlandım orada ama derdim oyun bozanlık falan değildi çünkü kongrenin iptaline sebebiyet gerçekten çok büyük bir suç kongre iptal edilir tekrar kongre yapılmak zorunda kalırsa o delegenin yarısını oraya getiremezsiniz. Delegede buna tepki gösterir ben bu sıkıntıya dikkat çektim. Divandakiler de bana hak verdi. Divan yönetim kurulundakiler kongrenin iptaline yol açabilecek bir şey bu diye Bahattin abi haklı olarak hani üzüldü tepki gösterdi adaylıktan çekildi. Ben adaylıktan çekilmesi aslında hiç istemedim hatta ona da söyledim ben yeterli imzayı vereyim geri kalan imzalarını hani senin adına verelim aday ol yine diye ama onu da istemedi . O saatten sonra adaylıktan çekilmeyi tercih etti".
PARTİDE GRUPLAŞMALAR EN AZA İNECEKTİR
"Ben bütün aday arkadaşlarımın konuşmalarını süreç boyunca sizde dinlediniz herkesin aslında temennisi bu yönde. Ben hiçbirimizin amacının birbirinden farklı olduğunu düşünmüyorum.Hangimiz seçilirse seçilsin burada mücadele edecekti gruplaşma Cumhuriyet Halk Partisi için ilk defa olmuyor. Her zaman bu süre gelen bir şeydi bunu tamamen ortadan kaldırabilirim demek zaten çok büyük bir iddia ve açıkçası doğru koşmak gerekirse bu da yalan olur. Çünkü pek mümkün değil ama bunu en aza indirgemek önemli olan. Ben bu konuda da kendime güveniyorum çünkü parti içinde zaten benim öyle çok kavgalı olduğum insan da yok yani kimsenin yüzüne bakamayacak durumda olduğum bir durum da yok açıkçası bunu en aza indirmek için çalışacağız. Dediğim gibi bizden beklentiniz çok büyük olduğunun farkındayım ama tabanda yarattığımız heyecanını da farkındayım günlerdir partiden istifa etmiş olan veya uzak duran veya üye bile olmayan o kadar çok insandan telefon aldım ki herkes bizim seçimimiz den dolayı farklı bir heyecan yaşadı. Onları da heyecanlandırmak umutlandırmak beni çok mutlu etti. Bütün bunların hepsinin partiyi büyütmek önemli olan aslında o parti büyüdükçe bu gruplaşmalar da azalacaktır. Çünkü biz yıllardır partimize hiç büyük demedik hep belli kişilerin EGO mayasında parti bir o tarafa bir bu tarafa çekiştirilip duruyor.Bu yapıyı ortadan kaldırmak önemli olan bence. Zaten o zaman o gruplaşmalar en aza inecektir. Bunun için ciddi bir çalışma yürüteceğiz".
BEN NEREDEYSE SEÇİME GİREMİYORDUM
" Gerçekten çok üzüldüm ve çok tedirgin oldum yani en ufak bir aksilikte seçime giremeyecek olan benim yani orada herhangi bir başka bir oyun çevirmem mümkün mü. Ben neredeyse seçime giremiyordum. En çok zarar görecek kişi benim bana inanan insanlar orada öyle bir şey asla söz konusu değil asla keyfi bir şey de yoktu tamamen matbaada kaynaklanan ciddi bir problemden ötürü listemiz gecikti. Oy kullanmadan giden küsen bir delegede olmadı dediğim gibi 347 delegenin 315'i oy kullandı zaten benim hatırladığım kadarıyla tutanağı tam bilmiyorum şu an ama 3-4 tane de boş zarf var yani 320 oy yapımı oy kullanıldı kimse oradan oy kullanmadan gitmedi. İddia edilen şeyler doğru değil yani orada kimse tepki verip geri dönmedi" .
BÜTÜN ADAYLARI KENDİ ARAMIZDA BİR DEĞERLENDİRECEĞİZ
"İl kongresi çok önemli hem şehrimiz de çok ilgilendiren bir durum ana muhalefet partisi il başkanının bütün ilçe başkanları ile birlikte çok güçlü bir yapı oluşturmasını istiyorum bu dönemde İnşallah. Şimdi henüz bir şey görüşmedik yani burada tek başına bir görüş beyan etmem benim zaten yanlış olur çünkü ben henüz mazbatamı alıp göreve de başlamadım. Telefonla hemen hemen bütün ilçe başkanı arkadaşlarımla görüşmeler yaptık en kısa sürede öncelikle biz bütün 8 ilçe başkanı bir araya gelip kendi aramızda bir toplantı düzenleyeceğiz. Tabii sürece bakacağız. Dün Hakkı başkan aday olacağını açıklamış sanırım öyle bir bayan vardı. Bunun dışında da adaylar mutlaka çıkacaktır. Öncelikle bütün ilçe başkanları olarak oturup toplanıp bütün adayları kendi aramızda bir değerlendireceğiz. Tabii ki ondan sonra gerekli açıklamalar yapılır".
BELEDİYEYE GERİ ALMAK TEK İDDİAMIZ
"Sürecin başından sonuna yanlış yönetilmesi kaybettirdi. Genel Başkanın açıklaması da ortada. Sonucu çok ağır ödedik.Çok üzen bir şey bizi elimizdeki belediye gerçekten AKP bu kadar eriyip oy kaybettiği bir dönemde büyük şehirlerde zafer ile ayrılıp Zonguldak gibi bir yerde CHP'nin kalesi olan bir yerde belediyeyi teslim etmek çok çok bir acı durum. Bir dahaki seçimde bu belediyeyi kesinlikle alacağız. Ben görevi teslim ettiğimde her türlü haritada Zonguldak kırmızı yanıyordu referandumda da biz burada Karadeniz'de iki tane kırmızı yanmıştı biri Zonguldak'tı. En yüksek oy da Merkez ilçede alınmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi adına son 10 yılın en yüksek oyunu aldık biz o referandumda ki hiçbir resmi ittifak falan olmaksızın 41 bin oy almıştık. Yine aynı çalışmalarla oyumuzu kaybettiğimiz her oyu alarak oylarımızı yükseltmek hedefimiz belediyeye almak zaten kesinlikle tek iddiamız geri almak benim için çok büyük mücadele edeceğiz biliyorum. Ama şuan mevcut Belediye Başkanı AKP'den tabii ki Selim başkanla da adı muhalefet etmemiz gereken yerde en sert şekilde muhalefet de ederiz. Zonguldak adına yapılacak her çalışmada onun yanında durmasında Zonguldak'a menfaatine olan her çalışmada onun yanında durmasını destek vermesini de biliriz".
Ebru Uzun son olarak ise; "Henüz bana bilgi gelmedi bu akşam saat beşe kadar itiraz süreci var biliyorsunuz onu tamamlanmasını bekliyoruz herhangi bir itiraz falan olmazsa sanırım çarşamba günü alırız diye düşünüyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim