Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Turhan Demirtaş, isim vermeden Başkan Muharrem Akdemir'e şok bir suçlamada bulunarak "Paranın bir kısmı kişilere hediye edilip, iş bağlanmış olabilir mi?" diye sordu.

 Zonguldak Belediyesi'nin bağımsız meclis üyesi Turhan Demirtaş yaptığı açıklamada Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve yönetimi sert dille eleştirdi.

Kardemir'den alınacak olan 1.5 milyon liranın yerine 380 bin liralık iş makinesinin alınmasının perde arkasını soran Demirtaş yaşanan durumu; "rezalet' olarak yorumladı.

 

İŞTE O AÇIKLAMA

 "Sizlere belediye başkanına gönderdiğim dilekçenin örneğini gönderiyorum. Okuduktan sonra, gerçeği görmek için lütfen Zonguldak Belediyesinin web sitesine girip aşağıdaki bölümlere bakın.

Üst kırmızı çubukta PLAN-BÜTÇE  yazan yeri tıklayın, açılan pencerede 2017 yılı bütçesini tıklayın.

Ocak, Şubat, Mart ayları gelirleri ve giderlerinin dışında bilgi var mı? Yok.

Yine web sayfasında, üst kırmızı çubukta DUYURULARI tıkladığınızda açılan penceredeki "İhaleleri" tıklayınca ne görüyorsunuz? Yorumlamayı size bırakıyorum.

Belediye Meclisinin onayladığı Stratejik planda ve Performans programında; çağdaş, şeffaf belediyecilikten söz ediliyor ama, yerine getirilmeyince, palavra olmaktan öte gitmiyor.

Bu rezalet; iyi niyetle, unutkanlıkla izah edilemez. Anlaşılan; belediyenin gelirini, harcamalarını, ihalelerini halkın bilmesinden, öğrenmesinden korkuluyor. Bu suçluluk korkusuyla bilgi gizlemektir.

Bu yönetimin başı ve destekçileri lafa gelince halktan yanayız diyorlar ama, halkçılıktan, çağdaş belediyecilikten, şeffaflıktan anladıkları, halkın bilgi edinmesini engellemek.

Kardemir'den alınacak 1,5 milyon liranın, 380 bin liralık iş makinesiyle kapatılması hala karanlık. Hiçbir açıklama yok.

Paranın bir kısmı kişilere hediye edilip, iş bağlanmış olabilir mi?

 

Israr edildiği halde açıklama yapılmayan, karanlıkta kalan işlerde her şey olabilir.

Bir harcanan paralara, bir de yapılanlara bakın. Maddi yönden sorunu olmayan belediye; heykelle, çiçekle, olanı söküp yaptırmakla, olmadı tekrar söküp tekrar yaptırmakla vakit geçiriyor.

Halbuki Zonguldak'ın kaybedilecek bir dakikası bile yok. Hesap soran olmayınca keyifler yerinde.

Trafik, Otopark, Kentsel dönüşüm, Tapu gibi çok önemli sorunların hiç birini çözmeyen, çözmeyi bile düşünmeyen, neyin peşinde olduğu, neye, kime hizmet ettiği belirsiz bu karanlık yönetim, Zonguldak'ın sağlıklı kentleşmesinin önündeki en büyük engel.

Sağlıklı ve mutlu yaşanacak çağdaş bir kente kavuşmak istiyorsak, yapılacağımız ilk iş, bu karanlık yönetimden bir an önce kurtulmak olmalı. Gerisi teferruattır".

Editör: TE Bilisim