AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan Zonguldak Belediye Meclisi'nin yarınki gündeminde yer alan teklifler üzerinden, CHP'li Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'e yüklendi.

Çağlayan, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'e 16,5 milyon lira borçlandırma yetkisine şartlı destek vereceklerini ve seçimlere bir yıl kala belediyenin borçlandırılmasını ise "oy avcılığı" olarak belirtti.

"AKDEMİR OY AVCILIĞI YAPIYOR"

Zonguldak Belediyesi Meclis gündemine gelecek olan ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'e, Zonguldak'ta yolların berbat olduğunu ve Zonguldaklı şoförlerin kasislerden kaçması sebebiyle şoförlüklerin de daha da ustalaştıklarını ve adeta bir cambaz gibi çukurlardan kaçtıkları eleştirisinde bulunan Ak Partili Çağlayan, "Sanayiler arabalarla dolu. Zonguldak şoförleri Türkiye'deki diğer şoförlerden daha usta hale geldi. Sebebi ise kasislerden kaçmak. Millet artık Zonguldak'tan araba almak istemiyor." dedi.
 
"BU OY AVCILIĞIDIR"

Meclis gündemine gelecek olan madde ile ilgili açıklamalarda bulunan Ak Partili Çağlayan, "Zonguldak Belediye Meclisi Şubat birleşiminin gündemi belli oldu. Gündemin en önemli maddelerinden biri ise 16,5 milyon lira borçlanma ile ilgili. Fen İşleri Müdürlüğü'nün muhtelif yerlerde sıcak asfalt, parke ve sanat yapıları işlemi yapılabilmesi için İller Bankası'ndan kredi çekilmesi maddesi getirmiş Sayın Belediye Başkanı Muharrem Akdemir. Tabii, Sayın Akdemir böyle bir borçlanmayı son seneye bırakmış. Bu nedendir, bilemiyoruz. Biz Sayın Akdemir'e belediyenin yanında olacağız, destek olacağız dedik. Biz, bu borçlanmaya da kerhen destek olmayı planlıyoruz. Kerhen destek olmaktan kastımız nedir? Seçim 2014 yılında yapıldı. Yeni seçim 2019'da yapılacak ve bu tarihte adaylıklar başlamış olacak. Yani bir yılımız var. Sayın Akdemir bir yıl içerisinde ne yapmayı düşünüyor. Akdemir 2014 yılından önce bir yol yaptı, 5 ay sonra baktık ki o yol yok. Yani parayı sokağa saçtı. Ayrıca belediyeyi borçlandırdı. Bu borçlanma tamamen seçim için oy avcılığıdır. Bu hizmet odaklı ve iş yapmaya yönelik bir borçlanma değildir. Tamamen oy avcılığına yönelik bir borçlanmadır." ifadelerini kullandı.
 
"BELEDİYENİN GÜNLÜK BÜTÇESİ YAKLAŞIK 468 BİN LİRA''

Zonguldak Belediyesi'nin günlük bütçesinin 468 bin liraya geldiğine işaret eden AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan,
"171 Milyon Lira gibi bir rakamla bütçe yaptılar. Bu rakam güne böldüğünüzde 468 bin liraya denk düşüyor. Bu belediyenin günlük bütçesi demektir. Bu rakamı ile neler yapılır. Eğer yapamıyorsanız; 1-yapmaya niyetiniz yoktur. 2- parayı doğru değerlendirmiyorsunuz demektir. Buradan çıkan sonuçta anlaşılan, parayı istediğiniz gibi yönetiyorsunuz demektir. Ya personelinizi istediğiniz gibi yönetiyorsunuzdur veya şehrin menfaatlerine göre yönetmiyorsunuzdur. Madem 468 bin lira gibi bir girdiniz var bu krediye neden ihtiyaç duyuluyor?" diye sordu.

 
"KAYIP KAÇAĞI ÖNLE"

Çağlayan; "Kamunun kaynaklarını kullanmada ve verimini artırmada becerikli davranamıyor. Kredi çekip halkımızı borçlandırmaktansa, kayıp kaçağı önleyip, adam kayırmacılığı bırakıp tahakkuk ve tahsilatı artırarak borçlandırmaya gerek kalmadan yollar yapılabilir. Doğalgaz çalışmaları ve elektrik kurumunun çalışmaları sırasında yol tahribat ücretlerini hakediş yapar yapmaz parayı alıyor. Bu paraları nereye harcıyorsunuz.
Belediyeyi borçlandıracaksan kendi döneminde borçlandır, neden seçime 1 yıl kala bunu yapıyorsun. Ayrıca kendi döneminde borçlandırmıyorsun. Bunu daha önce de denedin. Borçlanmayı yaptın. Bizim milletvekillerimiz destek oldular. Ak Parti Milletvekilleri sayesinde krediyi çıkardılar ve gittiler yolu yaptılar. Yol ertesi sene yoktu, yine mahvoldu. Düzgün bir yol yapmadıkları için bu hale geldi. Alt yapısını yapmıyorsun, yolun üstünden yapıp geçiyorsun, insanların gözünü boyuyorsun. Oy avcılığı yapıyorsun. Maddeyi getirirken muhtelif yerler kelimesini koymuşlar. Bu kelime maddeyi ucu açık hale getiriyor. Nerede kullanacaklar ne yapacaklar belli değil zaten. Sanat yapıları diyor. Bundan kasıt bir yerde göçme olursa oraya yapılan duvarda sanatsal yapı olarak geçiyor. Yaptıkları doğru değil." şeklinde konuşmasına devam etti. 

"ZONGULDAKLI ŞOFÖRLER USTALAŞTI"

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile yaşadıkları "Yalancı" tartışmasına açıklık getiren ve Zonguldaklı şoförlerin çukurlardan kaçması sebebiyle ustalık kazandıklarının altını çizen Çağlayan;
"Bir canlı yayına katıldık. Sayın Akdemir bizi yalancılıkla suçladı. Dedi ki 2-2,5 yıl civarında kesinti yapılmadı. Evet. 2015 yılında sadece %12,5 yapıldı ama daha önce kesinti yapılmadı. O zaman sen bunları niye yapmadın. Belediyeye para aktı, İller Bankası kesinti yapmadı. Yalancılıkla suçluyor bizi, gitsin muhasebesine baksın. 12 ay hiç kesinti yapılmadı. Ondan sonraki aylarda % 12,5 yapıldı. Belediyenin bütçesinden daha fazla borcu var. Oluk oluk para aktı ve sen yolu yapmadın. Mahalle yolları berbat. Sanayiler arabalarla dolu. Zonguldak şoförleri Türkiye'deki diğer şoförlerden daha usta hale geldi. Sebebi ise kasislerden kaçmak. Millet artık Zonguldak'tan araba almak istemiyor." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim