Başkan Alan, araştırma sonucunda bir vatandaşın 17 yıldır su parasını yatırmadığını 24 bin lira borcu olduğunu toplamda ise vatandaşlardan 18 milyon alacaklarının olduğunu belirtti. Alan şu ifadeleri kullandı: 

“Yıllardır su parasını ödemeyen ne yazıkki binlerce vatandaşımız var. Biz her gün mesaimizin çoğunu bunlarla uğraşarak geçiriyoruz ve büyük bir zaman kaybı oluyor. Vatandaşlarımı sürekli özellikle su burcu konusunda bizlere mesai harcatmak zorunda kalıyorlar. Gözümle görmeseydim belki ben de inanmazdım. 2002 yılının mart ayında su parası ödemiş ve 24 bin TL borçu olan bir vatandaşımız geldi. "Sayın başkanım borcumuz var siz bize yazı göndermişsiniz" dedi.

En büyük gelirimiz su

Çünkü bizim belediye olarak en büyük gelirimiz su gelirimizdir. Biz belediyenin gelirlerini korumak zorundayız. Su parasını düzgün ödeyen vatandaşlarımızın da hakkını gözetmek zorundayız. 17 yıldır su parasını ödemeyen bir vatandaşımız "Başkanım bunu biz ne yapacağız" diyip burada bize sorabiliyor. Bizim artık bunları aşmamız lazım. Vatandaşlarımızın doğalgaza ve elektriğe borcu yok. Çünkü kesiliyor. Ben burada kimseyi suçlamak için bir şey söylemiyorum ama insanlarımızın da fedakarlık yapması lazım.

Tahsil etmek zorundayız

Belediyemizin ana gideri olan su gelirinide almak zorundayız. Biz kullanılan suyun bedelini belediye olarak tahsil etmek zorundayız. Geçenlerde gelen vatandaşımız tam 17 yılı aşkın su parasını ödememiş. Ve gelip "Başkanım bunu ne yapacağız" deyince inanın ben verecek cevap bulamıyorum. Toplamda 18 milyondan fazla vatandaşlarımızdan su parası alacağımız var. Bu gelirleri biz tahsil etmiş olsak şu an Zonguldak çok farklı yerlerde olur. Bunlar çok büyük rakamlar. Ama ne yazık ki vatandaşlarımız böyle bir alışkanlık olmuş borçlarını düzgün şekilde ödememişler.

Gelin protokol yapalım

Biz belediye olarak diyoruz ki, "Gelin protokol yapalım" yüzde 30'unu peşin birim 12 ay taksitlendirelim. Vatandaşımız da biz de fedakarlık yapacağız. Bu şehir hepimizin bu şehir herkesin. Benim görevlerinden bir tanesi de, belediyeye su borçlarına ödeyen vatandaşlarımızın hakkını korumak olduğu için ben bu hakları sonuna kadar koruyacağım. O yüzden su borçu olan vatandaşlarımız da eline tebligat ulaştığında belediyeye gelip protokollerini yapsınlar.Yoksa biz zamanı geldiğinde suları kesmek durumunda kalacağız. Biz belediye olarak verdiğimiz hizmetin karşılığını vatandaştan almak istiyoruz.Bu tahsilatları yapınca hizmetler çok da hızlı şekilde ayağınıza gelecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim