Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu ile Ünal Demirtaş, göreve yeni gelen İl Başkanı Umut Başoğlu'nu ziyaret ederek başarılar dilediler.

Milletvekili Şerafettin Turpcu Başbakan Binali Yıldırım'ın Zonguldak'ta ki AK Parti İl Kongresi programına katılmasıyla ilgili soruya "AKP'nin il kongresi olsa da Başbakanımızın gelmesi kentimizin eksiklerini giderilmesi ve masaya yatırılması anlamında bir şanstır" dedi.

Başoğlu, milletvekillerine ziyaretten dolayı teşekkür ederek "Zor bir süreçten geçiyoruz. Tüm örgütlerimizle, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızla birlikte omuz omuza yolumuza devam edeceğiz. 2019'da CHP alnının akıyla ve başarıyla çıkacak. Milletvekillerimize teşekkür ediyorum" dedi.

"2019'DA HEM ZONGULDAK'TA HEM TÜRKİYE'DE CHP'NİN İKTİDARINI KURACAĞIZ"

Milletvekili Demirtaş, Başoğlu'na başarılar dileyerek "Örgütlerimiz Zonguldak'ta demokratik bir süreç sonucunda il kongrelerini tamamladı. Parlamento çalışmalarımız nedeniyle Zonguldak'a gelememiştik. Parlamento tatile girince ziyaret etme fırsatı bulduk. İl başkanımız ve il yönetimimizle birlikte önümüzdeki 2019 sürecini nasıl götüreceğiz, neler yapacağız bunları paylaşmak istiyoruz. İnanıyorum ki 2019'da hem Zonguldak'ta hem Türkiye'de CHP'nin iktidarını kuracağız. Seçilen arkadaşlarımızın hepsi birbirinden değerli ve başarılı arkadaşlarımız. Türkiye'yi uçuruma doğru sürükleyen, geri kalmış Ortadoğu diktatörlük rejimine doğru sürükleyen AKP iktidarından kurtaracağız" dedi.

"YENİ BAŞKANIMIZ VE KADROMUZLA OYLARIMIZI YÜKSELTECEĞİZ"

Milletvekili Turpcu da Başoğlu'na yeni görevinde başarılar dileyerek şunları söyledi; "Partimiz Başoğlu'nun gençliğinden ve deneyiminden de faydalanacaktır. CHP'nin Zonguldak'ta ki oylarını yeni başkanımız ve kadromuzla yükselteceğimize inanıyorum. Ülkemiz zor süreçlerden geçiyor. AKP'nin içerde halkımıza yaşattığı süreçler olduğu gibi Suriye, Irak ve Afrin' de yoğunlaşan ülkenin bekasını ilgilendiren bütün mücadeleler ve büyük zorluklarla karşı karşıyayız. Bu süreçte ülkemizin CHP'ye daha çok ihtiyacı var. Yeni seçilen il başkanımıza ve il yönetimimize bu süreçte çok görev düşüyor. CHP kongre süreçleri her zaman gürültülü patırtılı olur. Zonguldak'ta eskiden nasıl olmuşsa son delege, ilçe ve il başkanlıkları seçimi de böyle olmuştur. Bütün arkadaşlarımız AKP'nin ülkemize ve cumhuriyetimize açtığı tahribata karşı partimiz el ele omuz omuza olacaktır."

"AKP'NİN İL KONGRESİ OLSA DA GELMESİ KENTİMİZ AÇISINDAN İYİ"

Milletvekili Şerafettin Turpcu, Başbakan Binali Yıldırım'ın Zonguldak'ta ki AK Parti İl Kongresi programına katılmasını şöyle değerlendirdi; "Başbakanımızın Zonguldak'a gelmesi, AKP'nin il kongresi olsa da gelmesi kentimizin eksiklerini giderilmesi ve masaya yatırılması anlamında önemli bir olaydır. Biz karşılamada bulunamazsak da Başbakanımıza ‘Şehrimize hoş geldiniz' diyorum. Basın mensuplarından başbakan programını şehrin sorunlarıyla birlikte ele almalarını istiyoruz. Bir şehir göç ediyorsa, o şehirde sıkıntı vardır. Bunların nedenleri istihdama alanlarıyla ilgili olduğunu hep biliyoruz. İthal kömüre yılda verdiğimiz para yaklaşık 15 milyon. Bu kömürü biz çıkaramadığımız için bu parayı veriyoruz. 6 milyon tona yakını da Zonguldak'ta çıkan taş kömürü. Kömür üretimi Zonguldak'ta çok düştü, bununla ilgili çağrılarımıza kulak vermelerini istiyoruz. Filyos Projesi'nde limanın alt yapı inşaatı devam ediyor. Ondan sonra liman yapılacak, sonrasında bölgeye fabrikalar yapılacak. AKP 15 yılda Zonguldak'ı çok mağdur etti. Bunun sonuçlarını yaşıyoruz. Tünellerden daha yeni geçiyoruz. Halbuki Türkiye'nin her tarafına bu tüneller yapıldı. Devletin borçlanmasının önemli bir bölümü de inşaat ve yollarla ilgiliydi. Türkiye'de epey bir yol yapılmış olmasına rağmen Zonguldak'ın yolları bitirilemedi. Dün gece fırtına ve yağmurdan etkilenen esnafımıza geçmiş olsun diyorum. Daha önceki yolların da denizle ilgili dalgakıranların da nasıl yapıldığını gördük. Başbakanımızın gelmesi bu yüzden şanstır. Gelişinin Zonguldak'a faydalı olmasını diliyoruz."

Editör: TE Bilisim