Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bir dizi ziyaretler ve toplu açılış töreni için Zonguldak'a geldi. Helikopter ile kente gelen Bakan Eroğlu, Tır Parkına indi. Zonguldak Valisi Ahmet Çınar ve AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar tarafından karşılanan Bakan Eroğlu daha sonra Zonguldak Valiliği'ne hareket etti. 

Veysel Eroğlu Valilikte yaptığı konuşmada, "Zonguldak'a en çok gelen bakanlardan birisiyim. Zonguldak'ın benim işin önemli bir yeri var. Ben her geldiğimde buraya eli boş gelmedim, bir şeyler getirdim. Bugün de 12 tesisimizin açılışını yapacağız. Orman teşkilatımız orman köylülerimizin kalkınmasında önemli rol üstlenecek.

YEŞİLİN GÜZELLİĞİNİ ORTAYA ÇIKARTMALIYIZ

Karayollarının en fazla yatırım yaptığı il Zonguldak. Ben bunu yakından biliyorum. Bunlar kolay değil. Zonguldak sadece Karaelmas diyarı değil. Zonguldak'ın çok fazla güzel yanı var. Zonguldak ile ilgili bir slogan bulmalıyız. Yeşilin güzelliğini ortaya çıkartmalıyız.

Biz buraya gelirken elimiz boş gelmedik. En son geçen yıl 11 Haziran'da geldim. Bu sefer 14 müjdeyle geldim. Önceden geldiğimizde verdiğimiz 74 müjde vardı bunun 56'sı bitmiş. Geri kalanlar da devam ediyor.

FİLYOS VADİ PROJESİ İÇİN ÇOK ÇALIŞTIM

Netice olarak biz burada çalışıyoruz. Özellikle Filyos Vadi Projesi için çok çalıştım. Türkiyenin en büyük limanı, serbest bölgesi ve sanayi bölgesi kurulacak. Bu konuda bütün bakanlıklar çalışıyor. Önce biz başladık ve çalışmalarımız sürüyor. Biz oradaki tesislerin durmasını imkan sağladık.

Burada mecburiyet caddesi var. Acılık deresi nedeniyle kilitlenip kalıyoruz. Vekillerimiz çok ısrar etti. Kendim bir proje hazırlayıp bir çalışma yapmıştım. Orada güzel bir alan kazandık.'' ifadelerini kullandı.

Eroğlu'nun buradaki programın ardından AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edeceği ardından da Dedeman Otel'de düzenlenecek olan törene katılacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim