Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkan Vekili Hakkı Güney, Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin 87. yıl dönümünü kutladı.

Güney yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, milli mücadele yıllarında ve sonrasında yurt gezilerine çok önem vermiş, halkımızın görüşlerini alarak ,kararlarını bu görüşlerin ışığı altında vermiştir.
26 Ağustos 1931 tarihinde gerçekleşen bu büyük buluşmada Zonguldak halkı, Ulu Önder Mustafa Kemal'i büyük bir coşku ile karşılamıştır. Bu anlamlı ziyareti , Zonguldak kömür havzasının hak ettiği değeri kazanması için gerekli kararların alınmasında etkili olmuştur.
Büyük Önder ziyaret sonrasında; "Zonguldak'ın derin toprakları altındaki maden serveti ne kadar kıymetli ise, bizim nazarımızda Zonguldak'ta o kadar çok kıymetli bir vilayetimizdir" sözleriyle de Zonguldak ve Zonguldaklılara olan teşekkürlerini iletmiştir.
Bu duygu ve düşüncelerimle, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin 87.yıl dönümünü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Editör: TE Bilisim