Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan Partisinin Zonguldak İl Başkanlığı 1. Olağan Kongresi'ne katılmak üzere Zonguldak’a geldi. Partilerinin ülkeyi zenginleştirmek, her vatandaşa rahat nefes aldırmak için yola çıktığını belirterek, hep birlikte bunu başaracaklarını söyledi.Partisinin Zonguldak İl Başkanlığı 1. Olağan Kongresi'ne katılmak üzere kente gelen Babacan, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüştü.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, kongrede yaptığı konuşmada, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirerek, hayat pahalılığının arttığını, zenginle fakir arasındaki gelir dağılımı farkının açıldığını savundu.Vatandaşın alım gücünü kuvvetlendirmenin devletin en asli görevlerinden biri olduğunu dile getiren Babacan, "Ülkemizin sorunlarının çözümü ancak ve ancak bu milletin, çalışanlarının ve yatırımcıların geleceğe güvenle bakmasıyla mümkündür." ifadesini kullandı.Babacan, memleket sorunlarına çözüm bulmak için güçlü kadroyla yola çıktıklarını belirterek, "DEVA Partisi, bu ülkeyi zenginleştirmek, her bir vatandaşımıza rahat nefes aldırmak için yola çıktı ve hep birlikte bunu başaracağız." dedi.

Zonguldak’ın ekonomik durumundan da bahseden Ali Babacan;

“Zonguldak’taki tersanelerin durumuna baktığımızda maalesef durum iç açıcı değil, çalışan sayısı her geçen gün azalıyor. Filyos Liman Projesi var, sürekli gündemde, sürekli anlatılıyor ama maalesef yerinde sayıyor. Zonguldak’ta demir yolları eksik, tren seferleriyle ilgili sorunlar var. Aslında hem demir yolu olan, hem de deniz yolu olan bir şehrin sadece karayolu mahkum edilmesi de ilginç. Bu şehrin ticari alan olarak kullanılması gerekiyor. Ulaşımı kolaylaştırmadan üretici nasıl üretsin? Biz bunları biliyoruz ve bu yönde politika geliştiriyoruz. Zonguldak’ta işsizlik can yakıyor. İşsiz gençlerimiz göç ediyor. Deniz şehri olmasına rağmen balıkçılık geliştirilemiyor. Hava kirliliği Zonguldak’ın bitmeyen ve kapanmayan yarası. Pandemi sürecinde maalesef Zonguldak en çok kayıp veren şehirlerimizden bir tanesi oldu. Devlet insan hakkı olan havayı temiz tutmak zorundadır. Zonguldak bir doğa harikası olmasına rağmen turizmden gerekli katkıyı alamıyor. Çünkü devlet burada da doğru adımlar atmıyor. Zonguldak’ın turizmden gelir getirecek projelerimiz hazır. Biz Zonguldak’ın dertlerini biliyoruz. Zonguldak’ın derdi çok ama devası hazır. Biz gençlerimizin göçünü önleyecek imkanları getireceğiz. Zonguldak’ın demokrasiye ihtiyacı var, Zonguldak’ın atılıma ihtiyacı var, Zonguldak’ın DEVA’ya ihtiyacı var. Biz Zonguldak’a, Biz Türkiye’ye DEVA olmaya hazırız.”

Editör: TE Bilisim