CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, 24 Haziran 2018 pazar günü gerçekleştirilecek, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerinde, CHP Zonguldak Milletvekili aday adaylığı için başvurusunu yaptı. 

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Milletvekili Turpcu muhalefetin ittifakta anlaştığını hatırlatarak; "Bu anlaşma ülkemizin geleceği için çok önemlidir, bu önemli ittifaka imza atacak olan tüm partilerin Sn. Genel Başkanlarını ve merkez yöneticilerini tebrik ediyorum, artık AKP'ye daha gür bir sesle ‘güle güle' diyeceğiz. Bu birliktelik tablosuyla  24 Haziran seçiminde demokrasi cephesinin, 600 milletvekilinin  %50'sini geçecek bir çoğunluğu garantilediğine inanıyorum.  

Bununla birlikte 4 Mayıs Cuma günü, Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı büyük bir şölenle duyurulacaktır. Ardından 1. TBMM Binası önünden başlatacağımız Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasıyla ülkemizin aydınlığa çıkacağı süreci başlatacağız. Ülkemizin kararnamelerle yönetilmeyeceği, parlamenter sisteme yeniden dönüş sürecinin başlayacağı tarihi bir süreçle ve sorumlulukla karşı karşıyayız. Halkımızla birlikte şu soruyu iktidara soruyoruz: ‘Her şey çok iyiyse neden erken seçim yapıyoruz? Yok her şey kötüyse ki kötü olduğu ortada, halkımız neden size tekrar oy versinler?'

İktidar partisi ‘yargıyı daha bağımsız hale getireceğiz' diye oy istiyor.  16 yıldır iktidardasınız ve ülkemizde adalet hiç olmadığı kadar öncelik haline geldi! ‘Ne yapacaksınız yargıyı hukuktan da bağımsız hale getirip, doğrudan davalara mı gireceksiniz?' diye sormak lazım. 16 yıldır ülkemize, halkımıza, ülkemizin umutlarına çok büyük kötülükler yapıldı, 24 Haziran hesap günüdür! 

Ülkede hal olağanüstüyse birinci öncelik seçim olmaz! Hal olağansa neden OHAL'i kaldırmıyorsunuz? OHAL'i uzattıkları gün aynı zamanda seçim kararı aldılar, ama cevabını sandıkta alacaklar! Peşkeş çekilen, kesilen ormanlar, talan edilen doğa, termik santrallerin bacasından çıkan dumanla zehirlenen kuşlar, arılar, zehirlenen toprak, su, borulara hapsedilen nehirler, ranta açılan bakir koylar katillerini unutmayacak! 

Zonguldak için bakıldığında, ilimizin sorunlarına kalıcı hiçbir çözüm bulunmadan, göçe, işsizliğe, ithal kömüre, termik santral cehennemine, kanser olmaya, zehirlenen havaya, zehirlenen suya, zehirlenen toprağa mahkum edildik. İktidarın Zonguldak'a verdiği değer bu olsa da biz bunu asla kabul etmeyeceğiz. Başta TTK, istihdam, termik santraller, karayollarımız ve havaalanımız olmak üzere, halkımızın sorunlarıyla ilgili, halkımızla birlikte verdiğimiz mücadele, hakkımızı alıncaya kadar devam edecektir! Zonguldak'ı hak ettiği yere taşımak zorundayız ve bunu sonuca ulaştırmakta kararlıyız! Filyos Vadisi'ne ve Ereğli'ye üniversite kurulması hakkında kanun tekliflerimiz var, biz bunları yapacağız.

Hem Meclis çoğunluğunu hem de Cumhurbaşkanlığı'nı ittifak kazanarak ülkemizin, iç politikadan dış politikaya,  ekonomiden sağlığa, tarımdan eğitime içinde bulunduğu çok ciddi sorunları çözecektir. Ülkemiz ekonomik buhran yaşarken, ülkede işsizlik sürdürülemez hale gelmişken, halk geçinmekte sıkıntı yaşarken, fabrikalar bir bir peşkeş çekilirken, insanlarımız ‘hak, hukuk, adalet' diye feryat ediyor. Adaleti ve hukukun üstünlüğünü sağlayarak, askıya alınan demokrasiyi ve özgürlükleri yeniden tesis ederek ülkemizin sorunlarını çözebiliriz aksi mümkün değildir. 

Bu gerçekler ışığında, 4 Mayıs Cuma günü (yarın) saat 10:00'da, Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda CHP'nin Cumhurbaşkanı adayını duyuracağı programa tüm partililerimizi ve ülkemizin kurtuluşu için ittifaka dahil olmuş partilerin tüm destekçilerini bekliyoruz."

Editör: TE Bilisim