Zonguldakın sorunlarını makyaj veya günübirlik politikalarla çözmediklerini söyleyen Tosun, Dört aylık yaptığımız çalışmaları vatandaş biliyor. Ama sizin on yıl boyunca belediyeyi nasıl yönettiğinizi de biliyor. Biz de çıkıp bunları anlatalım diyerek Hakkı Güney’e meydan okudu.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Hakkı Güney’e verdiği jet yanıt ile şunları söyledi;

Bayramdan sonra asfalt çalışmaları başlayacak

“31 Mart seçimlerinden sonra on yıl üzerine AK Parti adayımız Ömer Selim Alan Belediye başkanlığı seçimini kazandı ve şuanda dört aya yakındır belediye başkanlığı görevini sürdürüyor. Göreve gelir gelmez ise Zonguldak için neler yapacağı konusunda çalışmalarına hızlı bir şekilde başlamıştır. Başından beri başkanımız Zonguldak ve ilgili bir çok proje hakkında çalışmalarını sürdürüyor. Bunların da bir çoğu şu anda başlamıştır. Bayram ertesinde asfalt çalışmalarımız da başlayacaktır. Bunlarla ilgili Bakanlıklarla yaptığımız görüşmelerde Zonguldak için projeler konusunda desteklerini aldık.''

CHP’nin il başkanın niye böyle bir söylemde bulunduğunu bilemiyorum

Tabi, önemli olan, bu işlerin sırasıyla düzgün bir şekilde yapılmasıdır. Yakın zamanda bu projeleri hayata geçmesini bekliyoruz. Seçimden sonra biz bunun hesabını bize oy verenlere, Zonguldaklı hemşerilerimize verecegiz. CHP’nin il başkanın niye böyle bir söylemde bulunduğunu bilemiyorum. Biz onlara cevap vermeye değil, biz işimize bakıyoruz. Belediye başkanın şuanda cumartesi, pazarı yok, gece gündüz çalışıyor, koşturuyor. Biz, on yılın ardından nasıl bir belediye aldığımız konusunda çıkıp şuanda kimseye bir şey demiyoruz. Belediyeni ne halde aldığımızı belediye başkanımız da bizlere söylüyor, anlatıyor. Biz bunları çıkıp sokakta konuşmuyoruz.

Muhalefet partisinin il başkanının konuşmasını çok anlamlı bulmuyorum

Biz gerekeni yapmaya çalışıyoruz. Zonguldak’ın daha güzel bir kent hale gelmesi için başta belediye başkanımız çalışıyor. Bize düşen kısmının da biz, Ankara’da istişarelerini yapıyoruz. Biz bunları yaparken bir muhalefet partisinin il başkanının konuşmasını çok anlamlı bulmuyorum. Bunu yanlış yönlere çekmeye gerek yok, biz burada gereken neyse yapıyoruz. 10 yılda yönettikleri belediyenin ne halde olduğunu kendilerine bir gün gelsin biz anlatırız.”

Editör: TE Bilisim