Başarılı ve önünün açık olmasından dolayı önünün de kesilmek istendiğini söyleyen Çakır: ‘Potansiyel milletvekili adayı olunca böyle oluyor. Bu siyasette var. Gelecek vaat ettiğiniz sürece sizin önünüzde çok engeller olur’ dedi.
‘PARTİ İÇİNDE DÜŞMANINIZ YOKSA YANLIŞ YAPIYORSUNUZ DEMEKTİR’
Parti içinde düşmanının da olduğunu söyleyen Çakır: “Partilerde görev bitmez. İlçe Başkanı olmazsanız başka görev verilir. Görev istemekle olmuyor. Siyaseti millete hizmet için yapıyoruz. Hiçbir yerde olmasam da sıkıntı yok. Ben iş adamıyım, iş adamlığından daha çok zevk alıyorum. İş adamı olunca düşman kazanmıyorsunuz. Siyasete girdiğiniz zaman gelecek vaat ediyorsunuz üst kattakiler rahatsız oluyor. Çok güzel işler yaptığımıza inanıyorum, bir üstü sıçramak için yerinde bırakmak lazım. 10-15 sene ilçe başkanlığında mı kalacaksınız? Öle devam ederse adınız ilçe başkanı olarak kalır. Benim öyle bir saplantım hırsım yok. Parti içinde düşmanınız yoksa yanlış yapıyorsunuz demektir.”
‘BİR ŞEY YAPMAK İSTİYORSANIZ İŞİNİZİN BAŞINDA OLACAKSINIZ’
Çalışmaların yakından takip edilmesi gerektiğini söyleyen Çakır: “Ben Ereğli’nin her türlü projesini takip ediyorum. Bir şey yapmak istiyorsanız işinizin başında olacaksınız. Bir senelik ilçe başkanı olduğumda da böyleydi, şimdide böyle. 15 senedir siyasetin içinde olanlarda var, Ereğli’ye uzak olanlarda var. Ereğli’nin bölgenin en büyük ilçesi ve talepleri var. Talepleri biz yerine getirmek zorundayız.”
‘GELECEK VAAT ETTİĞİNİZ SÜRECE SİZİN ÖNÜNÜZDE ÇOK ENGELLER OLUR’
Gelecek vaat ettiği için önüne engeller koyulabileceğini söyleyen Çakır: “Potansiyel milletvekili adayı olunca böyle oluyor. Bu siyasette var. Gelecek vaat ettiğiniz sürece sizin önünüzde çok engeller olur. Ben gelecek vaat etmeyen bir ilçe başkanı olsaydım böyle olmazdı. Bu bir yarıştır, Ankara listeyi açıklar olmazsak da partimize küsmeyiz. İnsanlar aslında gidince kıymet anlaşılır. Biz dava adamıyız. Genel Merkez tarafından aday olmam istenirse kabul etmem. Yüzümüzü eskitmememiz lazım ki siyasette uzun vadeli yaşayabilelim. Sürekli aynı görevde olmamak gerekiyor.”
‘AHMET’İN ÖNÜNÜ KESTİM DİYENLER UMMADIĞI HASAN’A MAĞLUP OLURLAR!’
Görevlerin gelip geçici olduğunu söyleyen Çakır: “Şehir mezarlıkları ben olmazsam bu işler durur diyenlerle dolu! Ahmet’in önünü kestim diyenler ummadığı Hasan’a mağlup olurlar! Görevlerde gelip geçicidir. Mustafa Kardeşimin aldığı kararın hayırlı olmasını diliyorum. Teşkilat adamları kolay yetişmiyor, bunu anlamak için kaybetmek mi gerekiyor. Teşkilat başkanlarının maaşı, şoförü yok. Ama maaşlı yerlere gelenler ben kazandım diyor. “
‘ONUN EREĞLİ’DE SEVDİĞİ ARKADAŞLAR BAŞKA OLABİLİR’
AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ile aralarının bozuk olduğu yönünde ki iddialara cevap veren Çakır: “Hamdi Uçar İl Başkanıyken de bizim bir birinden farklı düşüncelerimiz vardı. Onun Ereğli’de sevdiği arkadaşlar başka olabilir, yanlış doğru bilgi taşıyanlar olmuş olabilir, bizim hatamız olabilir. Bu siyasetin içinde var. O da teşkilatçı biz de teşkilatçı.”

Editör: TE Bilisim