Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanlığında 2019 yılında yapılacak yerel seçimler öncesinde Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin ve Parti Meclis üyesi Semra Dinçer belediye başkanlığı aday adaylarıyla mülakat yaptı.

Aday adaylarına görüşmede fikirleri ve projeleri soruldu.

Merkez, ilçe ve beldelerden gelen aday adayları mülakata girerken hazırlamış oldukları dosyaları CHP heyetine sundular.

Süre 26 Ekim'de sona erdi ancak CHP'den Zonguldak Belediye Başkanlığı için resmi olarak Tahsin Erdem, Şenol Şanal ve Osman Yayla dışında başvuru yapan olmadı… Adaylık için ismi geçen isimlerden mevcut Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile 22. Dönem Milletvekili Harun Akın'ın ise yapılacak ön çalışmanın ardından teklif bekleyenler arasında.

Aday adaylarına yapılan mülakatı değerlendiren il başkanı Hakkı Güney, "Genel Merkezin göndermiş olduğu üç görevli arkadaşlarımız Zonguldak'ta bir mutabakat anlamında adaya duyulan arkadaşlarımızı ön çalışmasını yapıyorlar. Yapılan mülakatta aday adayı arkadaşlarımızın fikirlerini alıyoruz. Yapılan görüşmeleri gelen görevli arkadaşlarımız genel merkeze rapor edecekler. Rapor sonucuna göre burada yöntemi belirleyeceğiz" dedi.

"ADAY ADAYLARININ MERKEZİNE GELDİK"

Parti Meclis üyesi Semra Dinçer de yapılan mülakatlarla ilgili şunları söyledi;
"Aday adaylarını dinledik ve profillerini gördük. Projelerini dinledik. Bunları genel merkeze rapor edeceğiz. Takdir genel merkezimiz indir. Biz herhangi bir aday profilini ön plana çıkartacak söylemler dedi değil genel çerçeve açısından Zonguldak, İlçeler ve beldelerinin kimlerli nasıl kazanırız onun çabası içerisindeyiz. Aday adayılarının genel merkeze gelip karşılarında birebir muhatap bulma şansları yoktur. Biz direk aday adaylarımızın merkezine geldik. Onların projelerini düşüncelerinin neler olduğunu öğrendik. CHP olarak biz daha nasıl etkili olabiliriz vatandaşımız bizden ne bekliyor kamuoyu bizden ne bekliyor bunları araştırmak adına buradayız. Çok verimli çalışma olmuştur."


"CHP ZONGULDAK'TA DOĞRU ADAYI BAŞKAN YAPACAKTIR"

Adana Milletvekili Burhanettin Bulut da, "Zonguldak hem partimiz açısından hem de sembol olması açısından önemlidir. Bu açıdan bu hassasiyetleri görelim diye buradayız. Sadece adaylar bir örgütle görüşmüyoruz sivil toplum kuruluşlarıyla da görüşüyoruz. Beklentilerin nedir onları almaya çalışıyoruz. En doğru adayı CHP Zonguldak'ta belediye başkanı yapacaktır. Geldiğimiz çalışmanın esprisi de budur" dedi.

Editör: TE Bilisim