Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nün, kamu hastanelerine gönderdiği bir yazıyla ortaya çıkan yeni uygulama tepki çekti. Buna göre bir hekimin hastayı muayene etme süresi 5-6 dakikaya inecek. Uygulamanın Kocaeli'den başlayarak tüm şehirlerde uygulanması öngörülüyor.

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı tarafından yeni alınan bir karar, Türk Tabipleri Birliği’ni (TTB) harekete geçirdi. İlk kez Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kamu hastanelerine tebliğ edilen karara göre, eğitim ve araştırma hastanelerinde bir hekimin günde 72 hastaya randevu vermesi öngörülüyor. Randevusuz gelen hastalarla beraber bu sayının 110-120’yi bulacağı belirtilirken Kocaeli Tabip Odası yürütmenin durdurulması için dava açmaya hazırlanıyor. TTB'de Sağlık Bakanlığı’nı karardan vazgeçmeye çağırdı. 


Türkiye'nin yakından tanıdığı 'Altın Parmak' olarak anılan Ankara Medicana hastanesi kalp ve damar cerrahı Prof. Dr. Neyyir Tuncay Eren, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;"Bu hesaba göre 8 saatlik mesai süresinde bir hekim hic mola vermeden, tuvalete gitmeden, adeta nefes almadan hasta bakarsa hasta başına ayıracağı süre 6.6 dk. Olur. Bu arada hiç bir hastaya kontrol vermemeli tetkiklerine göz atmamalı.  Bunu ne hekimler ne de hastalar kabul etmemeli. Bu süre zarfında önceki hastanın dışarı çıkması, yenisinin içeri girmesi, oturup merhaba demesi ancak mümkün olabilir. Türk doktorları iyidir tamam ama bir "merhaba" ile tanı ve tedavi yapabilececek derecede değil. Sağlık , eğitim, adalet ve güvenlik  üzerinden asla politika yapılabilecek konular değildir. Hastanede bizim 20 dakikada bir slotumuz var. Bazen o bile yetmiyor."

Editör: TE Bilisim