Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri, Zonguldak'ın en önemli kültürel zenginliklerinden biri olan Zonguldak Türkülerini "Seslerimiz Farklı Gayemiz Zonguldak" sloganıyla muhteşem bir orotoryo ile türkü severlerle buluşturdu.

Türkiye Cumhuriyetinin ilk ili  olan Zonguldak, sahip olduğu maddi ve manevi zenginlikler ile ülkemizin önemli tarihi geçmişe sahip illerinden birisidir. Kültürel değerler bu bağlamda, özellikle "kent kültürü ve kent kimliğinin" oluşumunda önemli  bir role sahiptir.  Yeşil ve mavinin kaynaşma noktası olan Zonguldak, ülkemizde  her ne kadar taşkömürü nam-ı diğer "Karaelmas"  ile ün yapmış olsa da, zengin bir tarihsel geçmişi, bilinen ve bilinmeyen bir çok kültürel mirasları da bünyesinde barındıran bir ilimizdir. Zonguldak'ın sahip olduğu bu zengin kültür mirası, Üniversitemiz tarafından bu yıl, "Zonguldak ve Değerleri"  temasıyla öğrencilerimiz tarafından projelendirilerek kamuoyu ile paylaşılmakta ve bu zengin değerlerin nesilden nesile aktarılmasına destek verilmektedir.   

Üniversitemizin, Zonguldak ve sahip olduğu değerlerinin hatırlatılması, tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması misyonunda gerçekleştirdiği projelerden biri de 04 Mayıs Cuma günü "Elmas Kentin Türkü ve Şiirleri BEÜ'de Buluşuyor" isimli etkinlik oldu. Üniversitemiz Sezai Karakoç Kültür Merekezinde,  Öğr. Gör. Kayhan KAFALI'nın koordinesinde düzenlenen etkinlikte, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Siyaset Bilimi ve  Kamu Yönetimi Bölümü öğrencileri, "Seslerimiz Farklı, Gayemiz Zonguldak" sloganıyla Zonguldak'ın yöresel türkülerini, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla orotoryo eşiliğinde misafirlerle buluşturdular.

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği,  Zonguldak Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, Gökçebey Kaymakamı Ahmet Korkmaz, Zonguldaklı şehit polis memuru Hasan Bilgin'in ailesi, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Zonguldak Gençlik Merkezi yöneticileri, akdemik personel ve öğrencilerin katıldığı etkinlik; öğrencimiz Taner Ak'ın şehit Polis Memuru Hasan Bilgin'e ithafen yazdığı şiirin okunması ve fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

 

Editör: TE Bilisim