Türkiye Tiyatrolar Birliği Başkanı Zafer Gecegörür ve Başkan yardımcısı Ezgi Gecegörür Zonguldak Sanat Tiyatrosu'nu ziyaret etti.

ÖNCE GÜVEN SONRA İYİ NİYET...

Ziyaret kapsamında Zonguldak Sanat Tiyatrosu oyuncularına seminer tadında kısa bir söyleşi ve atölye çalışması düzenlendi. Zafer Gecegörür ziyaretle ilgili şunları söyledi;

"Türkiye Tiyatrolar Birliği 2007 yılında Bartın Bölge Tiyatrosu, İzmir Yenikapı Tiyatrosu ve Mardin Kızıltepe Tiyatrosu olarak üç tiyatro ile  kurulmuştur, sayımızın 40'lara 50'lere vurdu. Amacımız Tiyatro olarak sorunlarımızı, dertlerimizi, teknik konusunda eksiklerimizi paylaşmak, birbirimizin festivallerine gidebilmek. Bir de üretim sürecinde birbirimize destek olmak. Bununla ilgili de 2-3 yıldır zaman zaman projeler oluyor. Bu seneki projede Türkiye Tiyatrolar Birliği Türkiye genelindeki tüm üyeleriyle söyleşi ve atölye çalışmaları yapmaya devam ediyor. Bunların bir ayağı da Zonguldak'taydı. Üyemiz olan Zonguldak Sanat Tiyatrosu bu işe çok sıcak baktı ve iyi ki de baktı. Biraz daha ilişkilerimizde sıcaklaştı. Burada söyleşi ve atölyeler yaptık. Biz burada bir şeyler verdik ama inanın bir şeylerde aldık, öğrendik. Bu çok önemlidir. Tiyatro açısından bilgiyi vermenin yanı sıra bizde alıyoruz. Bu çok güzel oldu, keyifli oldu. Birçok şeyi düşündük projelendirirken, buda çok heyecan verici olmuştur. Umarım tekrar birbirimizin oyunlarına festivallerine gider geliriz. Atölyelerimizde söyleşilerimize destek veririz. Bununda devamının geleceğini umuyorum. Burada çok güzel insanlar var yüreği temiz bizim de aradığımız olay bu önce güven, sonra iyi niyet olduğunda zaten her şey ardından geliyor. Zonguldak ve Bartın bu örneği çok iyi verdi. Bunu organize eden Erhal hocama ve emeği geçen ZST ailesine teşekkür ediyorum. Keyifli bir çalışmaydı, umarım devamı da gelir."

 

Zonguldak Sanat Tiyatrosu Kurucusu Erhal Koltuk da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi;

"Zonguldak Sanat Tiyatrosu olarak Türkiye Tiyatrolar Birliği Başkanımız ve başkan yardımcımızdan bir ricada bulunduk. Gelip burada Türkiye Tiyatrolar Birliği'nin ne olduğunu oyuncularımıza, kadromuzda anlatmasını ve atölye çalışması yapılmasını dile getirdik. Ama bunu bir güne sıkıştırılmasını değil sürekliliğinin de olmasını rica etmiştik. Uzun görüşmelerimizden sonra en sonunda bugün işi olgunlaştırabildik. Bundan sonrada devam edeceğine yürekten inanıyorum. Zafer hocamında söylediği çok güzel bir söz var iyi yürekli insanların bir arada olduğu topluluk, birbirine destek vermeleri tiyatro yapısını bir arada tutan en büyük faktördür aslında. Ortak projeler oluşturmalarında ilk tohumumuzu bu akşam atmış olduk. Kendilerine çok çok teşekkür ediyorum"

Zonguldak Sanat Tiyatrosu kurucusu ve Yönetmen Erhal Koltuk tarafından Türkiye Tiyatrolar Birliği Başkanı Zafer Gecegörür'e plaket takdim etti.

Editör: TE Bilisim