Yayla Orta Okulu Velileri ile başlayan maceralarını son üç yılda verdiği üç muhteşem konser ile taçlandıran Karaelmas Türk Halk Müziği Topluluğu,  Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı çatısı altında ilk konserini  vermeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz Nisan ayında Ozanlar, Yöreler ve Türkülerimiz ile büyük beğeni alan topluluk Müzik Öğretmeni Şefleri Şadiye CIRIK yönetiminde bir kez daha solo ve koro türkülerinden oluşan yeni repertuvarları ile türkü dostları ile bir araya gelecek.

Anadolu'nun tüm yörelerinden ozanlarımızın derledikleri 13 koro türküsü ve halay potpori  yanı sıra topluluk içinden 6 solist solo olarak sahne alacak.

Bu konserin en önemli özelliği ise, diğer konserlerden farklı olarak türkülere kattıkları yorumlar yanında müzikleri çalan saz ekibinin çeşitliliği olacak.

Karaelmas Türk Halk Müziği Topluluğu aslında tam bir mozaik. Ev kadınından öğretmene, kamu yöneticisinden emeklisine 16 üyesi kadın ve 5 üyesi de erkek olmak üzere toplam 21 kişilik koronun en önemli ortak noktaları "veli" olmaları.

Aslında çocuklarının bir araya getirdiği topluluğun ayrı bir özelliği ise, solo türkülerini kendi aralarında yaptıkları demokratik seçimlerle belirliyor olmaları. Üyelerinin söylediği solo türküleri, sahneye çıkacak solist sayısına göre verdikleri oylarla seçen koronun, türkü ve müzik düzenlemeleri Şef Şadiye CIRIK ve saz üstadı Celal Abbas YILMAZ tarafından yapılmakta.

Editör: TE Bilisim