Yayla Ortaokulu velilerinin 2015 yılında Fatih Halk Eğitim Merkezi çatısı altında bir araya gelerek oluşturdukları Türk Halk Müziği Topluluğu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında bir konser verecek. Son iki yıldır verdiği konserler ile beğeni toplayan topluluğun üçüncü konseri 16 Nisan 2018 Pazartesi günü, saat 19.00'da, Atatürk Kültür Merkezi(AKM)'nde gerçekleşecek.


KONSER ÜCRETSİZ OLACAK
Topluluk, Zonguldak halkının ücretsiz olarak davetli olduğu konserde yöreler, ozanlar ve türkülerimiz konsepti ile sahne alacak. Koro, deyişlerin yanı sıra ölümsüz ozanlarımız Pir Sultan Abdal'dan Neşet Ertaş'a, Özay Gönlüm'den Aşık Mahzuni'ye, Aşık Veysel'den Ali Ekber Çiçek'e uzanan geniş bir yelpazede türküler seslendirirken, repertuvarında yöre türkülerine de yer vererek izleyenlere keyifli dakikalar yaşatacak.


ÖZGÜN DEKOR TASARIMI SÜRPRİZİ
13 kadın ve 4 erkekten oluşan topluluğun konserinde toplam 18 türkü seslendirilirken, bunun 6'sı solo olarak söylenecek. Konserde Yayla Mesleki ve Kız Teknik Anadolu Lisesi özgün dekorları ile izleyenlere bir sürpriz yapacak. Fatih Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Müzik Öğretmeni Şef Şadiye Cırık yönetiminde son üç yılda başarılı çalışmalar üreten topluluğa, Celal Abbas Yılmaz yönetiminde saz sanatçıları ile Halk Eğitim Merkezi saz ekibi eşlik edecek.

Editör: TE Bilisim