Karabük Üniversitesi Kütüphane Daire Başkanlığının "Bir Kitap Bir Yazar" projesi kapsamında düzenlediği etkinliklerin ilk konuğu Mevlana'nın Mesnevisini seslendiren, uzun yıllar TRT'de radyo ve televizyon programı hazırlayıp sunmuş Zonguldaklı yazar Metin Köse oldu.

"Bir Kitap Bir Yazar" etkinliğine Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Kütüphane Daire Başkanı Özcan Büyükgenç, bazı akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Metin Köse'nin tarihi kitabından övgüyle söz etti. Prof. Dr. Yaşar,  "Metin Bey'in yazmış olduğu kitabı okurken gerçekten yaşıyor gibi bir yolculuğa çıkacaksınız. Hem tarihi öğreneceksiniz ve hem de romanı günümüz tadıyla öğreneceksiniz." diye konuştu.

"Bir Kitap Bir Yazar" projesinin konuğu yazar Metin Köse söyleşide 2010 yılında çıkarttığı üçlemelerden ‘Mükellefiyet' isimli kitabının sinemaya uyarlanacağı bilgisini verdi. Söz konusu kitabında Puşkin'den esinlendiğini aktaran Köse, ‘'Benim bu üçlemem Puşkin'den esinlenerek çıktı. O da ‘Goryuhina Köyü Tarihi' üçlemesinde doğduğu yeri anlatıyor ve bunu başardığı için mutludur. Puşkin gibi bir adamı emekliye ayrıldı diye mutlu edecek ne olabilir diye düşündüm. Anladım ki kendi doğduğun yeri yazmak insanı mutlu ediyormuş. Puşkin beni geçmişime götürdü, şimdi en az onun kadar mutluyum.'' dedi.

Söyleşide yazarlığa nasıl adım attığına da değinen Köse "Yazarlık inattır" dedi ve ilk zamanlar kitapevlerine gittiğinde red yediğini ama asla pes etmediğini ve sürekli üstüne gittiğini belirterek genç yazar adaylarına destek verdi.

Yazar Metin Köse söyleşi sonrası ‘Aç Kapıyı Ben Geldim' adlı son çıkan kitabını okurları için imzaladı. Yazarın "Kervan, Panta Rei-Eleni'ye Mektuplar, Göl Dağı, Büyük Yürüyüş" isimli başka eserleri de bulunuyor.

Editör: TE Bilisim