Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Artvin Belediyesi tarafından Artvin ilinde düzenlenen Artvin, İzmir, İstanbul, Burdur, Muğla, Gaziantep, Edirne, Kars,Adana, Diyarbakır illerinin katıldığı kulüpler arası gençler Türkiye şampiyonasında İlimizi temsil eden Nesil Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü büyük başarıya imza atarak Artvin, İzmir ve İstanbul temsilcilerinden sonra 4. olarak şehrimize büyük gurur yaşattı.

Yarışmanın ardından açıklama yapan kulüp başkanı Hikmet Bankoğlu, "Kulübümüzün kuruluşundan iki yıl geçmesine rağmen planlı ve programlı çalışma neticesinde böyle bir başarıya imza attık.Gönül isterdi ki, Türkiye şampiyonu olalım ama tamamen kendi imkanlarımızla katıldığımız şampiyonada karşımızdaki takımlar Belediye kulüpleriydi ve haliyle imkanları bizlerden iyiydi.Gerçekten bu sürece kadar oyuncularımız ve hocalarımız özveriyle çalıştılar fedekarlıklar yaptılar,kısıtlı imkanlarla ancak bu kadarını başarabildik.Şahsım ve yönetim kurulu adına yardımda bulunan kurum ve kuruluşlarına,oyuncularımıza ve ailelerine ve özveriyle çalışan teknik kadromuza Zonguldak'ımıza böyle bir başarı kazandırdıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

Teknik kadro adına açıklama yapan Aykut Ballı ise yapmış olduğu açıklamada; "Çok kısıtlı imkanlarla çok zor şartlarda ,yılmadan, sıkılmadan azimle yapmış olduğumuz çalışmaların meyvesini almaktan gurur duyuyoruz. Hep söylüyoruz başarı bir süreçtir, planlı ve programlı çalıştık oyuncu ve teknik kadro olarak kenetlendik ve bu başarıya ulaştık. Sonuçta karşımızda illerinde marka kulüpler vardı ama bilimsel ilkelerini ve çalışma metodlarını doğru uygulayarak bu sonuca ulaştık. Tüm oyuncu kardeşlerime ve ailelerine, teknik kadrodaki hocalarıma ve bize destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Şehrimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim