Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi tarafından 10-16 Mayıs Engelliler haftası kapsamında Westalife AVM'de ‘Taş Obje ve Tablolar' sergisi açıldı.

Sergi, okulda eğitim gören engelli engelli öğrenciler tarafından bir sezon boyunca yapılan el emeği göz nuru taş obje ve tablolardan oluşuyor.

Sergi açılışını Zonguldak Valisi Ahmet Çınar'ın eşi Ümmü Gülsüm Çınar ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre gerçekleştirdi.

Açılış sonrasında Ümmü Gülsüm Çınar ve Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, okul müdürü Kenan Aydın ile birlikte sergiyi gezerek bilgi aldı.

Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okul müdürü Kenan Aydın, sergi hakkında bilgiler vererek şunları söyledi;
"10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında açtığımız bir sergimizdir. Her yıl sürekli açıyoruz. Bir önceki sergimizi Cumhurbaşkanımız açmıştır. Kolilerde yaptığımız tablolar ve Taş ojbe ve tablolar sergisidir. Tamamen çocuklarımızın emeğinden oluşan sergidir. Tasarımını öğretmenlerimiz yapıyor. Sergimizde şu anda 350 tane farklı ürünümüz var. Her sene farklı tarzda ürünler üretmeye çalışıyoruz. Hem çocuklardan farkındalık yaratmak hem de çocukları topluma kazandırmak üretebildiklerini bildiklerini göstermektir amacımızdır. Hedefimiz ileride daha büyük atölye yapmaktır. Bunu sürekli hale getirip çocuklara en azından bir maaş karşılığında bir şeyler vermek adına bir planımız vardır."

 

Editör: TE Bilisim