Şef Ayşen Köktürk yönetimindeki Çaycuma Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde muhteşem bir konser verdi. Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezinde yapılan konseri, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Yılmaz, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt, bazı belediye meclis üyeleri, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Kulak, Burun ve Boğaz Uzmanı Dr. Kemal Yurtbay, bazı sivil toplum örgüt temsilcileri ve kalabalık vatandaş topluluğu izledi. 

KADINLARIMIZ, İLK GÖRÜŞTE AŞIK OLDUĞUMUZ EŞLERİMİZ

Topluluk adına bir konuşma yapan Sunucu Birhan Keser katılan herkese teşekkür ederek, "Kadınların hayatımızdaki rolünü tartışmak hiç kuşkusuz gereksiz bir çaba olacaktır. Onlar bizi doğuran, doğduğumuz andan itibaren sıcaklığını her an hissettiğimiz ilk destekçilerimiz olan annelerimiz. Onlar hayattaki en yakın arkadaşlarımız, kız kardeşlerimiz ve onlar ilk görüşte aşık olduğumuz eşlerimiz. Bugün kadın cinayetlerinden uzak, kadına şiddetin olmadığı, kadınların eşitlik ve daha huzurlu hayat özlemle ifade ettikleri bir gün olması dileğiyle dünyadaki tüm emekçi kadınlarımızın bu anlamlı ve özel gününü topluluğumuz adına yürekten kutlarım" dedi. Ayşen Köktürk yönetimindeki konser, okunan şiirlerle başlarken, koro, salonu dolduran müzikseverlerden büyük alkış aldı. Seyircilerin zaman zaman türkülere eşlik etmesi salonda çok güçlü bir atmosfer ortaya çıkardı. 

KARANLIK GÜNLERDEN GEÇİYORUZ

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, konserin sonunda yönetmen Ayşen Köktürk'e çiçek verdikten sonra yaptığı konuşmasında, 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle bir araya geldiklerini söyledi. Koro ve orkestra grubu ile yönetmen Ayşen Köktürk'e teşekkür eden Başkan Kantarcı, şöyle dedi: "Koroya emekleri geçen Ertuğrul Karabulut ve Mustafa Kömürcü hocama da buradan sevgilerimi, saygılarımı yolluyorum. Bu akşam aramızda olamayan Ayşen hanımın ağabeyi benim de değerli kardeşim Kenan Köktürk'ü de anıyorum, ona da buradan sevgilerimizi, saygılarımızı gönderiyorum. Dünyanın bütün kadınlarını bu vesileyle günlerini kutluyorum. Kadınlarımıza ve bütün insanlara gelecekte daha iyi günler, eziyetsiz, özgürlük dolu günler diliyorum. Karanlık günlerden geçiyoruz, zor günler içindeyiz. Aslında, eğlenecek halimiz yok. Ama hayat devam ediyor. Biraz önce arkadaşımızın söylediği gibi abartmadan bir taraftan da eğlenceyi sürdüreceğiz. Ama bütün bu olaylardan ders çıkaracağız. Daha iyi bir gelecek için daha güzel bir yaşam için özlemle gelecek günler için hepinize saygılar sevgiler sunuyorum." Başkan Kantarcı, "Kemal Yurtbay arkadaşım var. 60 yaşından sonra yazar oldu, şair oldu, bir de besteci oldu" diyerek övgüyle bahsettiği Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Kulak, Burun ve Boğaz Uzmanı Dr. Kemal Yurtbay'ı da sahneye davet etti. 

BÜTÜN KADINLAR EMEKÇİDİR, MESAİLERİ 24 SAATTİR

Alkışlarla sahneye çıkan Dr. Kemal Yurtbay, konseri düzenleyenlere teşekkür etti. Dr. Yurtbay, şunları söyledi: "Sevgili Çaycumalılar, bugün güzel bir müzik ziyafeti sundu sevgili Ayşen Köktürk kardeşimiz. Repertuar da çok güzeldi benim için. Bu repertuarın içine benim bir türkümü koyması benim için sürpriz oldu. Çok onurlandım, çok gururlandım. Hayatımın en mutlu günü diyebilirim. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bütün kadınlarımızın gününü kutluyorum. Ev kadınları dahil bütün kadınlar emekçidir, ağır işçilerdir. Bu konuda şiir de yazdım. Kadınların mesaisi 24 saattir. Böyle bir mesai hiçbir yerde yoktur" dedi. Yurtbay, Başkan Kantarcı'ya yaptığı hizmetlerinden ötürü teşekkür de etti. Konser, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim