Yazar Can Kartoğlu'nun babası Safder Kartoğlu'nun hayatını anlattığı ve geçtiğimiz haftasonu Zonguldak'la Devrek'te tanıtımı yapılan "Safder" adlı son kitabı için bir imza günü de İstanbul'da yapılacak. İstanbul Cihangir'de, Samanyolu Sokak'taki Fotoğrafevi'nde, 17 Şubat Cumartesi yapılacak olan etkinlik, saat 14.30'da başlayacak. Fahri Bozbaş'ın solistliğini yaptığı "Kömür Karası" müzik grubunun şarkılar da söyleyeceği etkinliğe ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kalafat, bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte katılacak. Kitabın tüm gelirleri Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfının(ZOKEV) çocuk ve gençlik projelerinde kullanılacak.

SAFDER AĞACININ DALLARI HEPİMİZE UZANSIN

Konuyla ilgili sosyal medyadaki hesabında paylaşımlarda bulunan Yazar Can Kartoğlu, "10 Şubat, Zonguldak Kültür Ve Eğitim Vakfı ZOKEV'le, Zonguldak'ın uçsuz bucaksız azınlığı, kent gönüllüleri, can dostlarımızla buluşup içimizin ısındığı gündür. Çünkü o gün ilk cemre iyiliğin kitabı SAFDER'le buluşan herkesin yüreğine düştü. İkinci cemre, bir gün sonra Devrek'e; Devrek Kültür Derneği ile Devrekli dostlarımızın yüreklerine düşüp, içimizi daha da ısıttı. Şimdi üçüncü cemre bu cumartesi; 17 Şubat'ta saat 14.30'da Cihangir'de Samanyolu Sokak'taki Fotoğrafevi'ne düşecek. Üstelik, babam Safder Kartoğlu'nun okuyacağı şiirlerin ve Zonguldaklı maden işçilerinin ‘Kömür Karası' adlı müzik grubunun şarkıları eşliğinde... Buyurun gelin, bahar gelsin, Safder ağacının dalları hepimize uzansın, iyilik olsun" dedi.

SAFDER, ÇAYCUMA'DA BİR KÖY OKULUNA KOŞUYOR

Öte yandan ZOKEV Yönetim Kurulu Üyesi Yakut Kırbıyık, yine sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, kitaptan elde edilen gelirlerin, Çaycuma'da bir köy okulunun gereksinimlerinin karşılanması için kullanılacağını söyledi. Kırbıyık açıklamasında, "Sevgili Dostlar, ‘Safder' Çaycuma'da bir köy okuluna koşuyor... Kitabın tüm gelirleri "çocuk ve gençlik" projelerine bağışlanan ‘Safder'i, artık çocuklarımız da anımsayacak. Tabii ki, ZOKEV'i ve sizleri de...Okulun projeksiyon ve notebook talebi var. Ayrıca belirlenen on çocuk için spor kıyafeti ve spor ayakkabısı ihtiyaçları da söz konusu. 100 okur Zonguldak'ta bağışlarıyla destek verdi. Şimdi sıra İstanbul'da.Bu proje ve projelerimiz, sizlerin eseri. Tüm bu gönül zenginliğiniz ve duyarlılığınız için teşekkür ediyorum.İstanbul'da görüşmek ve tanışmak umuduyla" şeklinde ifadelere yer verdi.

Editör: TE Bilisim