Emekli öğretmen, yazar Mevlüt Kırnapçı'nın merakla beklenen son kitabı "Beş treni" yayımlandı. Kırnapçı, paylaştığı fotoğrafa ek olarak; "Hoş geldin Beş Treni! Umarım okuyucu seni sever! Yolun açık olsun" yazdı.

Mevlüt Kırnapçı kimdir?
Mevlüt Kırnapçı, 1960 Çaycuma/Yeniköy (Zonguldak) doğumludur. Karakoç İlkokulu, Saltukova Ortaokulu ve Çaycuma Lisesini bitirdikten sonra 1979 yılında Kütahya Eğitim Enstitüsüne girdi. Bir süre ara vermek zorunda kaldığı öğrenimini Akdeniz Üniversitesi Burdur Eğitim Yüksek Okulunda tamamlayarak, 1982 yılında öğretmen olarak göreve başladı. 1982/1986 yılları arasında Artvin/Şavşat-Dutlu Köyünde, 1986/1992 yılları arasında Sakarya/Taraklı-Tuzla Köyü ve Hacıyakup/Kıran İlkokullarında görev yaptıktan sonra, Çaycuma'ya atandı. 1992/2008 yılları arasında Çaycuma'nın çeşitli İlköğretim Okullarında görev yaptıktan sonra emekli oldu.
Başta şiir olmak üzere, öykü, roman ve tiyatro oyunları alanında ürünler verdi.
Sanat Rehberi, Anzilha, Öğretmen Dünyası, abece, G. Kültür, İnsancıl, Kopuş, Çağdaş Türk Dili, Varlık, eski, Wesvese, Aykırısanat, Şehir, ZOKEV Bülteni, Damar, İspinoz, Yaba Edebiyat, İLE, Zonkişot dergilerinde şiirleri, İnsancıl, Atatürkçü Düşünce ve Kül Eleştiri Dergisinde yazıları yayımlandı. Özgen Seçkin'in hazırladığı; Toplumsal Şiirler 2003 Yıllığı'nda, Hamit Kalyoncu'nun hazırladığı; Kömürde Açan Çiçek adlı seçkide yer aldı.
Çaycuma Sanat Tiyatrosu'nun (ÇASAT) kurucusudur. Halen ÇASAT'ın Genel Sanat Yönetmenliğini sürdürmektedir.
Tiyatro oyunları, öyküler, çocuk masalları yazdı. Ulusal ve yerel basın organlarında çeşitli yazılar yayımladı.
Dil Derneği üyesi olan Mevlüt Kırnapçı, Çaycuma Bölgesi Sözcük ve Deyimler Derlemesi çalışmasını hazırladı.
Öğretmen örgütçülüğünde etkin olarak yer alan Mevlüt Kırnapçı, EĞİTİM-İŞ Sendikası Çaycuma Şube Başkanı ve EĞİTİM-SEN Çaycuma Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır.
"Çığlıkları Islak Çocuklar", "Güleç Yüzlü Hüzün", "Guguk Kuşu", "Sızı" adlı dört şiir kitabı yayımladı. Kırnapçı son olarak "Meşe'de İnecek Var!" adlı romanının ardından "Beş Treni" adlı öykü kitabını okuyucuya sundu.

Editör: TE Bilisim