Beş Treni, Çaycumalı okuyucuyla buluşuyor

Mevlüt Kırnapçı son "Beş Treni" adlı son kitabını Zonguldak'tan sonra Çaycumalı okurlarla buluşturuyor.

Eğitimci-Yazar Mevlüt Kırnapçı, ZOKEV Yayınları arasında çıkan "Beş Treni" adlı öykü kitabını Çaycumalı okurlarıyla buluşturacak. 2 Aralık Cumartesi günü, saat 14.30'da, Çaycuma Belediyesi SEKA Sosyal Tesislerinde yapılacak olan etkinlikte, yazar, okurlarıyla bir de söyleşi yapacak. Daha önce Zonguldak'ta imza günü yapılan "Beş Treni" Kırnapçı'nın yayımladığı altıncı kitap olarak raflardaki yerini alacak. "Beş Treni" ayrıca, daha önce şiir, roman ve inceleme-araştırma dallarında ürünler veren yazarın ilk öykü kitabı özelliğini de taşıyor.

Herkes kendinden bir şeyler bulacak

Kitabı ve yapılacak etkinlikle ilgili bilgi veren Mevlüt Kırnapçı, "Bu kez okuyucunun karşısına öykülerle çıkıyorum. Beş Treni, 2005 Yılı Abdullah Baştürk İşçi Öyküleri yarışmasında derece almış ve seçkide yayımlanmış bir öyküdür. Kitaba adını veren bu öyküyle ‘Üçüncü Vardiya' adlı öykü, madencileri anlatan iki öykü! Ancak kitaptaki diğer yirmi beş öykü, yaşamın çeşitli alanlarından ve ülkemiz coğrafyasının çeşitli noktalarından yola çıkıp okurla buluşuyor. Kitapta yer alan öykülerin büyük çoğunluğu çeşitli edebiyat dergilerinde yayımlanmış öykülerdir.Okuyucunun öyküleri seveceğini ve ‘Meşe'de İnecek Var!' romanında olduğu gibi kendinden bir şeyler bulacağını ve benimle aynı havayı soluyacaklarını düşünüyorum. Umarım yanılmam" dedi.

"Herkesi davet ediyorum"

Kırnapçı konuyla ilgili açıklamasını, "Çaycuma ve çevresinde yaşayan okurları, kitapsever dostları, tanıdık tanımadık herkesi imza gününe bekliyorum. Orada olmak, yan yana olmak, kitapla buluşmak bana güç verecektir. Öykülerin kitaplaşmasında emeği geçen ve destek veren dostlarıma teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de bugüne dek beni yalnız bırakmayan okurlara ediyorum" diyerek bitirdi.

Mevlüt Kırnapçı kimdir?

1960 yılında, Çaycuma Yeniköy'de doğdu. Başta şiir olmak üzere, öykü, roman, çocuk masalları ve tiyatro oyunları alanında ürünler verdi.  Sanat Rehberi, Anzilha, Öğretmen Dünyası, abece, G. Kültür, İnsancıl, Kopuş, Çağdaş Türk Dili, Varlık, eski, Wesvese, Aykırısanat, Şehir, ZOKEV Bülteni, Damar, İspinoz, Yaba Edebiyat, İLE, Zonkişot, Mühür, Şiirden, Edebiyat Nöbeti dergilerinde şiirleri, İnsancıl, Atatürkçü Düşünce ve Kül Eleştiri Dergisinde yazıları yayımlandı. Şiirleri, Özgen Seçkin'in hazırladığı Toplumsal Şiirler 2003 Yıllığı'nda, Hamit Kalyoncu'nun hazırladığı‘Kömürde Açan Çiçek adlı seçkide yer aldı. Çaycuma Bölgesi Sözcük ve Deyimler Derlemesi çalışmasını hazırladı.

Yayımlanmış kitapları:

Çığlıkları Islak Çocuklar (Şiir, 1998), Güleç Yüzlü Hüzün (Şiir, 2004), Sızı (Şiir, 2006), Yandım Ela Gözüne (İnceleme-Araştırma, 2013), Meşe'de İnecek Var! (Roman, 2014), Beş Treni (Öykü, 2017).

 

Editör: TE Bilisim