Dört Mevsim Birbirinden Özel Güzellikler Sunan Bolu’da Mükemmel Bir Tatil İçin Öneriler

Dört mevsim hafta sonu muhteşem bir doğa ile buluşmak isteyenlerin akınına uğrayan Bolu hem eğlenceli hem de doğa ile iç içe bir konaklama deneyimi sunmaktadır. Şehir hayatına kısa bir mola verip, derin bir nefes alacağınız bu nadide şehir, her noktasından farklı keyifler alacağınız zengin bir doğaya ve dünya çapında ünlü lezzetlere sahiptir. Kış turizminin de önde gelen şehirlerinden biri olan Bolu’yu doyasıya yaşamak isteyenler için mükemmel bir yazı sizleri beklemektedir.

Doğanın Tüm Renkleriyle Ziyaretçilerini Kucaklayan Bolu’da Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

Doğa ile iç içe romantik bir tatil için Türkiye’nin en çok tercih edilen şehirlerinden biri olan Bolu, İstanbul, Bursa, Eskişehir ve Ankara’ya yakın konumu ile avantaj sağlamaktadır. Bahar ve yaz aylarında sunduğu eşsiz manzaraların yanı sıra mükemmel bir kayak tatiline de olanak sunan şehri, Bolu gezilecek ve görülecek yerler ile keşfedebilir, dikkatinizi çeken noktaları not alarak, zevkinize en uygun tatili tasarlayabilirsiniz.

Abant Gölü ve Tabiat Parkı Bolu’nun eşsiz güzelliği ile kartpostalları andıran yerlerinden biridir. Heyelan set gölü olan Abant ve çevresindeki çam ve köknar ağaçları ile mükemmeli yaşatan tabiat parkında keyifli doğa yürüyüşleri yapabilir, fotoğraf çekebilir ya da mükemmel bir kahvaltı ile güne başlayabilirsiniz. Parkın içerisinde gezilecek yerlerden biri de Abant Doğa Müzesi olmaktadır. Bolu Evi örneğinin sergilendiği müzede göl çevresi maketi ve bitki örtüsü hakkında detaylı bilgiler de dikkat çekmektedir.

Yedigöller Milli Parkı Türkiye’nin en güzel doğa manzaralarına sahip noktalardan biridir. Kayın, karaçam ve meşe ormanları ile çevrili parkta ziyaretçileri büyüleyici bir atmosfer beklemektedir. Özellikle sonbaharda yoğun ziyaret alan Yedigöller Milli Parkı, Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl olmak üzere 7 adet göle ev sahipliği yapmaktadır. Doğa yürüyüşleri, piknik gibi aktivitelerin yanı sıra kamp için de oldukça elverişli olan parkta, Kapankaya Manzara Seyir Terası ise mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Milli parka giriş ücretlidir.

Gölcük Tabiat Parkı yeşilin tüm tonlarını aynı anda görebileceğiniz, Bolu tanıtımı sırasında o göl kenarındaki ev fotoğrafının ev sahibi olan parktır. Eşsiz bir huzurun ve muhteşem bir sessizliğin hakim olduğu bu Gölcük tabiat parkı, özellikle kış aylarında eşsiz bir manzaraya kavuşmaktadır. Göl kenarında keyifli bir doğa yürüyüşü ile yılın tüm stresini geride bırakabileceğiniz park, piknik için de en ideal noktalardan biridir.

Akkaya Travertenleri Bolu’nun Pamukkale’si olarak anılmaktadır. Yemyeşil doğanın, pamuk gibi bembeyaz travertenlerle buluştuğu Akkaya da diğer doğal güzellikler gibi doğa yürüyüşleri ve piknik için tercih edilmektedir. Mudurnu ilçesi sınırları içerisinde yer alan Çepni Köyü’nde bulunan travertenler yılın dört mevsimi şehrin en çok ziyaret edilen noktaları arasında yer almaktadır.

Kartalkaya Kayak Merkezi sadece Bolu’nun değil, tüm Türkiye’nin en çok tercih edilen kayak merkezleri arasında yer almaktadır. Çam ormanları arasında yer alan kayak merkezi büyük şehirlere yakın konumuyla kısa bir hafta sonu kaçamağına da olanak sunmaktadır. Hem iddialı hem de cazip konaklama tesisleri ile kusursuz bir kış tatiline olanak sunan Kartalkaya’nın yanı sıra Esentepe (Arkut Dağı) Kayak Merkezi de şehirde kayak tutkunlarının vazgeçilmez noktaları arasında yer almaktadır.

Bolu Kaplıcaları tatiline sağlık katmak isteyenlerin vazgeçilmez durakları arasında yer almaktadır. Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’ne dahi konu olmuş bu kaplıcalar, yüzyıllardan bu yana aktif olarak kullanılmaktadır. Karacasu Kaplıcaları şehir merkezine 5 km mesafede yer almaktadır ve hem banyo hem de içme kürlerine elverişlidir. Babas Kaplıcası Mudurnu’ya 5 km mesafede olup, travertenler arasından çıkan su 40 derece sıcaklığa sahiptir. Sarot Kaplıcası 1500 yılı aşkın süredir kullanılmaktadır. Pavlu (Kesenözü) Kaplıcası ve Çatak Kaplıcası ise diğer popüler şifa merkezleridir.

Bolu Yaylaları sıcak yaz günlerinde, serin ve doğa mucizesi atmosferleri ile şehrin en çok tercih edilen durakları arasında yer almaktadır. Şehirde 383 yayla bulunmaktadır. Bolu yaylaların en popülerleri ise Aladağ Yaylaları, Kızık Yaylası, At Yaylası Sarıalan Yaylaları ve Gerede Yaylaları şeklindedir. Göynük, Mengen, Mudurnu ve Seben’de yaylalar yönünden oldukça zengindir.

Dünyaca Ünlü Mengen Aşçılarının Ellerinden Müthiş Tatlar Tadacağınız Bolu Restoranları

Mercan-i Restaurant misafirlerini tarih ve lezzet ile buluşturan bir işletmedir. 1880 yılında inşa edilmiş geleneksel Bolu evinde hizmet veren işletmede, Mercan spesiyal, Bolu Beyi, Köroğlu kebabı en çok sevilen lezzetlerdir. Fiyatlar 45 TL – 65 TL arasındadır.

Adres: Tabaklar Mahallesi İzzet Baysal Caddesi Özek Sokak No: 3 Bolu Merkez

Kubbealtı Eski Orta Hamam’ın restore edilmesiyle hizmete açılmıştır. Gözleme ve katmer çeşitleri ön plana çıkmaktadır. Menüdeki fiyat aralığı 10 TL – 30 TL arasında değişmektedir.

Adres: Merkez Mahallesi, İzzet Baysal Cd. No:108, 14100 Bolu Merkez/Bolu

Yörem Mantı Unlu Mamuller Bolu’nun en meşhur mantı restoranıdır. Tripadvisor, Foursquare gibi platformlarda birinciliğe sahip olan işletmede, kişi başı fiyatlar 18 TL – 30 TL arasında değişmektedir.

Tabaklar Mah. Izzet Baysal Cad. Albay Sok. No:12/C Karamanlı, Bolu Merkez, Bolu Türkiye

Biber Restaurant et ve tavuk seçeneklerinden lahmacuna kadar doyurucu lezzetler tadabileceğiniz şehrin en popüler işletmelerinden biridir. Kişi başı fiyatlar 50 TL – 70 TL arasındadır.

Adres: Kılıçarslan, İzzet Baysal Devlet Hst. Blv. Gazi Konutları D:B1 Blok, 14300 Merkez/Bolu

Konyalı Etli Ekmek Fırın Kebabı et severlerin gönlünde taht kuracak restoranlar arasında yer almaktadır. Tüm ürünleri ile tam not alan işletmede kişi başı fiyatlar 25 TL – 50 TL arasındadır.

Adres: İhsaniye Mah. Çetek Sok. No: 2, Bolu 14100 Türkiye

Mengenli Aşçızade Restoran Bolu’nun tüm yöresel lezzetlerinin usta aşçıların elinden çıktığı restoranlar arasında yer almaktadır. Çorba, kavurma ve meşhur kaldırık dolmasını tadabileceğiniz bu işletmede fiyatlar 25 TL – 45 TL arasında değişmektedir.

Adres: Zonguldak Caddesi, No: 1 Türkbeyli Mahallesi, Mengen 14860 Türkiye

Bolpi Tava Bolu’nun lezzetli etlerini farklı seçeneklerle tadabileceğiniz en sevilen işletmelerden biridir. Vali Kebabı oldukça beğenilen işletmede rezervasyon yaptırmanız önerilmektedir. Fiyatlar kişi başı 35 TL  - 50 TL arasındadır.

Adres: Tabaklar Mah. İzzet Baysal Cad. No: 73/4, Bolu 14100 Türkiye

Bolu her noktasında ayrı bir doğa harikasının yanı sıra usta aşçıların elinden çıkan leziz etleri ve yöresel yemekleri ile her ziyaretçisine unutulmaz tatiller yaşatan şehirler arasında yer almaktadır. Sizler için bu yazımızda, mutlaka deneyimlemeniz gereken en özel 7 gezi noktasını ve 7 mekanı tanıtmamızın yanı sıra daha kapsamlı bir deneyim için Bolu Gezi Rehberi ile tatilinizi planlamanız önerilmektedir.

Bolu’da Kahvaltı Denince Akla İlk Gelen Birbirinden Özel Adresler

Cemil Piknik – Meşhur Abant Kahvaltıcısı Abant’ın eşsiz doğası eşliğinde tamamen doğal ürünlerle hazırlanan mükemmel bir kahvaltı tadacağınız bir işletmedir. Serpme kahvaltısında onlarca çeşit ürüne yer veren işletmede fiyatlar iki kişi 110 TL – 130 TL arasındadır.

Adres: Abant Yolu 12. Km Dereceören Köyü, Bolu 14030 Türkiye

Hünkar Sofrası (Ahmet Usta'nın Yeri) otantik atmosferi ve zengin lezzetleri ile güne mutlu başlangıçlar yapabileceğiniz işletmelerden biridir. Serpme kahvaltı için fiyat aralığı 35 TL – 50 TL şeklindedir.

Adres: Karaçayır, PTT Cd. No:24, 14200 Bolu Merkez/Bolu

Şef Dursun’un Yeri Bolu Dağı’nda sizi daha da acıktıracak bol oksijen eşliğinde doğal ürünlerle hazırladığı kahvaltısı ile ön plana çıkmaktadır. Kişi başı fiyatlar 30 TL – 40 TL arasındadır.

Adres: Bolu Dağı E-5, Bolu Türkiye

Oklava adından da anlaşılacağı üzere enfes hamur işleri ile meşhur bir işletmedir. Bu lezzetlerinin yanı sıra zengin kahvaltısıyla da ön plana çıkan işletmede, fiyatlar 20 TL – 30 TL arasındadır.

Adres: Tabaklar Mahallesi, İzzet Baysal Caddesi No:8 Valilik Yanı, Bolu 14100 Türkiye

Yeşil Ev Restaurant yemyeşil ormanın içinde, köy kahvaltısı yapmak isterseniz, sizleri ağırlamaktan memnuniyet duyacaktır. İki kişi serpme kahvaltı fiyat ortalaması 100 TL – 120 TL aralığındadır.

Adres: Abant Yolu 5. Km, 14030 Akçaalan/Bolu Merkez/Bolu

Babı Alem Cafe Restaurant şehir merkezine kuşbakışı bakmak ve seçkin bir atmosferde kahvaltı yapmak isterseniz, tercih edebileceğiniz bir işletmedir. Zengin serpme kahvaltısı beğenilen restoranda kişi başı fiyatlar 25 TL – 35 TL arasındadır.

Adres: Büyük Cami Mah Belediye Meydani, Bolu 14100 Türkiye

Abant Park eşsiz bir doğayı günün ilk saatlerinde keyifle yaşamanıza olanak sunmaktadır. Serpme kahvaltının yanı sıra menemen çay ikilisi de beğenilmektedir. İki kişilik fiyatlar 40 TL – 80 TL arasındadır.

Adres: Abant Yolu 16. Km Abant Tabiat Parkı, Bolu 14030 Türkiye

Editör: TE Bilisim