Zonguldak Fotoğraf Derneği'nin 3. ulusal yarışması olan "12 Mevsim 12 Zonguldak" isimli Fotoğraf yarışması çok yakında sonlamak üzere, yarışma hakkında basın açıklamasında bulunan ZFD Başkanı İbrahim Kerem Öztürk açıklamasında şunları söyledi.

"12 mevsim 12 Zonguldak isimli fotoğraf yarışmamız ilimizin güncel olarak fotoğraflanması ve yeni fotoğraf arşivi oluşturulmasına destek olmak adına yapılan üçüncü yarışmadır. Bildiğiniz üzere bu yarışma, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonun alt yapısı kullanılarak Zonguldak Fotoğraf Derneği, Zonguldak Valiliği, BAKKA ve İl Turizm alt yapı birliği ile ortaklaşa yapılmaktadır.

Bütün yarışmalarımızın amacı ilimizi ulusal platformda daha görünür kılmak ve kentimizdeki değerlerin farkına varılmasını sağlamaktır. Şu ana kadar yapılan yarışmalar için çekilen fotoğraflar sayesinde şehrimize daha fazla ziyaret yapılmış ve bu bağlamda il turizmine de katkı sağlanmıştır. Özellikle ilk yarışmamız olan Fotomaraton'da şehrimize başka illerden gelen yarışmacı sayısı 116 ve yarışmaya katılan yarışmacı sayısı ise 386 kişi olarak kayıtlara geçmiş olup, 1000'e yakın yeni fotoğraf elde edilmiştir. 

İlimize kısa süreliğine de olsa çekim için gelen fotoğrafçıların, kendi şehirlerine döndüklerinde ilimizi tanıtan fotoğraf sunumları hazırladıklarını ve bu sunumlarını kendi derneklerinde ki üyelere yaptıklarını da sosyal medya üzerinden öğrendiğimizde, Zonguldak'ın tanınırlığına katkı vermekten oldukça mutlu olmuştuk. Çünkü yarışmamız amacına hizmet etmişti. 

Diğer taraftan, yarışma sonunda elde edilen arşivler hem Valilik hem de BAKKA tarafından ilimizi tanıtmak amaçlı bir çok ortamda (dergi, broşür, web sitesi vs.) kullanılmaktadır. Umarız ileride Belediyemizden de böyle büyük bir yarışma için destek alarak daha farklı projelerle şehrimize bir sivil toplum kuruluşu olarak katkı sağlamaya devam ederiz. 

12 mevsim 12 Zonguldak Fotoğraf yarışması 15 Nisan'da sona erecek olup, oldukça büyük ödüller verilecektir. Yarışmaya kentimizde yaşayan yada ilimizi ziyarete gelen herkesin katılımlarını bekliyoruz. Katılan herkese şimdiden başarılar dileriz. Jürimizde şehrimizi hem ulusal hem de uluslararası platformlarda çok iyi temsil eden değerli sanatçılar bulunmaktadır. Özellikle Zonguldak'ın yetiştirdiği ünlü yönetmen Kıvanç Baruönü'yü tekrar ağırlamaktan çok memnun olacağız."

(Yarışmaya katılmak isteyenler www.zfd.org.tr adresindeki yarışmalar linkinden detaylı bilgiye ulaşabilirler.)

Editör: TE Bilisim