Şebnem Kargı Toplantısı Salonu'da BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı ve Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şenay Özdolap Çoban 'Corona Virüs Pandemisi' ile ilgili sunumlar yaptılar.
Rektör Çufalı, açılış konuşmasında üniversitenin eğitim ve öğretim yılının Eylül ayına kadar bittiğini belirterek bilgilendirme yaptı. 
Başhekim Dr. Şenay Özdolap Çoban, söyle konuştu; “Şu anda süreci anlatırken çok kısa süreç geçmiş gibi görünüyor ancak zorlu bir süreç geçirdik. Toplamda 11 bin 252 test yaptık. 2580 BEÜ, 7368 Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü, 1304 işe Bartın İl Sağlık Müdürlüğü'ne test yapıldı. Şu ana kadar hiç çocuk hastamız ölmedi."
“KENDİ RAKAMLARINI AÇIKLAMAKTA HÜRDÜR”
BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şenay Özdolap Çoban, Atatürk Devlet Hastanesi ile rekabet halinde olup olunmadığı yönündeki soruya "Aramızda rekabet yok. Bu bir sağlık konusu. Bu konuda hastanelerin rekabet haline girmesi söz konusu değildir. Biz bir araya geldik, toplantılar yaptık. Rakamların ayrı açıklanması ise her kurum kendi rakamlarını açıklamakta hürdür" diye yanıt verdi.
“İLK RAUNDU KAZANDIK”
BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Şenay Özdolap Çoban, yaptığı basın toplantısında Zonguldak’ta Korona Virüs ve covid-19 salgını konusunda iyi durumda olduğumuzu belirterek "İlk raundu kazandık. İkinci raunda dikkat etmemiz gerekir. Tedbirleri elden bırakmamak lazım. Maske takmaya devam, sosyal mesafeye dikkat edeceğiz.”
“HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ”
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, “Corona Virüs sürecinde Zonguldak’ın tehlikeli il olması sebebiyle öğrenci sayısı düşer mi?” sorusuna “Bu şimdi hiçbir üniversitenin ön göremediği bir durum. Zonguldak’a ekstra yansır mı, çok yansıyacağını zannetmiyorum. Ama üniversite eğitimi nasıl gidecek, ilk defa karşılaşacağımız bir durum olacağı için hep birlikte göreceğiz. Temennimiz azalmaması, kısmen azalabilir” diye yanıt verdi.

Editör: TE Bilisim