1.Bölge İmam Hatip Ortaokulları ve Anadolu İmam Hatip Liseleri arası “Genç Seda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması” Bölge Finali Sehit Profesör Dr. İlhan Varank Kız Anadolu'da İmam Hatip Lisesi’nde gercekleştirildi.
Bölge finaline; Ankara, Bartın, Çankırı, Çorum, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Sinop ve Zonguldak'tan İmam Hatip ortaokul ve lise öğrencileri katıldı.
Ak parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar, BEÜ Rektörü Prof Dr. Mustafa Çufalı, Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ömer Selim Alan, Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı, davetliler katıldı.
Yarışma, öğleden önce ortaokul, öğleden sonra ise lise öğrencileri arasında yapıldı.
Bölge finali saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Kur'an-ı Kerim tilaveti' nin ardından açılış konuşmasını okul müdür yardımcısı Adnan Karakulluk yaparak şunları söyledi:
“Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzce Türkiye genelinde düzenlenen bu yarışmalarda İmam Hatip okullarinda okuyan öğrencilerin mesleki yeterliliklerini artırmak, öğrencilerimizin özgüven duygusunu geliştirmek, onların sosyalleşmelerine katkıda bulunmalk amaçlanmıştır. Bu vesileyle düzenlediğimiz Genç Sada Kur'an'i Kerim’ i Güzel Okuma yarışmamız da bu amaç gerçekleştirecektir. Bu bağlamda bugün burada kaybeden olmayacaktır. Kur'an'la kaybedilmez bilakis Kur'an'la kazanılır. Çünkü Kur'an-ı Kerim'i okumak bir fazilet, okunanı dinlemek sevap, onda emredileni uygulamak ayrı bir hasenedir. Yani her yönüyle hayır dolu bir faaliyet. Çünkü Kur'an-ı Kerim doğruyu, iyiliği ve güzelliği arayanlar için bir kurtuluş vesilesi. Üstad Sezai Karakoç'un örneklemesi ile ifade etmek gerekirse kutsal kitabımız yolumuzu aydınlatan bir ışıktır. İllerindeki yarışmalarda birinci olarak buraya gelen öğrencilerimiz bugün yarışmada en güzel sözleri söyleyecek. Jürimiz de öğrencilerimizi değerlendirecek. Seçici Kurul üyelerimizi de bu açıdan oldukça zor bir görev beklemekte. Kendilerine şimdiden kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Her biri kendi okullarında, sonrasında illerinde ya da bölgelerinde birinci olarak bugün buraya gelen yarışmacı öğrencilerimize başarılar
diliyorum. Onların hepsi bizim gözümüzde birincidir. Hepsi birer incidir. Bugün burada 1.Bölge yarışmamız sonucunda Türkiye Finalinde Bölgemizi temsil edecek kardeşlerimizi seçeceğiz. Kendilerini yetiştirip bu konuda emek harcadıkları için öğrencilerimiz ve onları yetiştiren değerli hocalarımız için Allah katında alacakları mükafat, kuşkusuz ki kazanacakları en büyük en kıymetli ödül olacaktır. Yüce kelama karşı görevlerimizi yerine getirmek, sevgi ve saygımızı göstermek bizim en temel görevimizdir. İşte bu amaçla O'nu güzel okumak için bir araya gelmiş gençlerimizinheyecanına ortak olmak amacıyla buradaki manevi sofradan istifade etmek üzere uzaktan ve yakından gelip katılımlarinizdan ötürü siz değerli misafirlerimize, öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimize, kendilerini bu güzel bir o kadar da kutlu yola adayan öğrencilerimize, yarışmamiza maddi ve manevi katkıları dolayısıyla Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş başta olmak üzere Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüze, İl Milli Eğitim Müdürümuz Murat Kapıcı şahsında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Öğretmenevi Müdürlüğümüze, Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisemize, Okul Aile Birliği Başkanlğımıza, tüim sivil toplum kuruluşlarımıza, Zonguldak Esnafimıza, ttüm gönüldaşlarimiza , yarışmamizın gerçekleşmesinde görev alan tüm idareci, öğretmen, öğrenci ve personelimize teşekkür ediyor, şükranlarımi sunuyorum.”dedi.
Yarışmada İmamhatip okul öğrencileri kur'an-ı kerim'i en güzel şekilde okudular.

Editör: TE Bilisim