Yeni Valililer kararnamesi ilginç bir sonucu da doğurdu. Zonguldak ilk defa Zonguldak doğumlu bir bürokratını Vali olarak ağırlıyor. Zonguldak doğumlu bir Valinin Zonguldak'ta görev yapacak olmasının sonuçlarını ise ilerleyen dönemlerde göreceğiz.

Daha önce pek çok haberle kamuoyunun gündemine gelen Zonguldak'ın Zonguldak doğumlu yeni Valisi Erdoğan Bektaş kimdir?
Vali Erdoğan Bektaş 1960 yılında Zonguldak'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimi Trabzon Tonya'da, Liseyi Trabzon'da, Yüksek Öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. İstanbul'da Avukatlık ve Hakimlik stajı yaptı. İstanbul Valiliği Kaymakam Adaylığı, Söğüt, Aliağa Kaymakam Vekilliği, Mut, Karaçoban, Kurtalan, Osmaneli, Manyas, Söğütlü Kaymakamlığı, Elazığ ve Kırşehir Vali Yardımcılığı, İnegöl Kaymakamlığı, Üsküdar Kaymakamlığı, Muş ve Kastamonu Valiliği görevlerinde bulunan Vali Erdoğan BEKTAŞ, 23.05.2014 tarihli ve 29008 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulunun 21.05.2014 tarih ve 2014/6366 sayılı Kararı ile Manisa Valiliğine atanarak 03.06.2014 tarihinde görevine başlamıştı. Ardından Rize Valisi olan Bektaş'ın son durağı Zonguldak oldu. BEKTAŞ evli ve üç çocuk babası.
Zonguldak Valisi Sayın Ahmet Çınar'a emekleri için teşekkür ediyor önümüzdeki günlerde göreve başlayacak olan yeni Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'a da ‘hoşgeldiniz' diyoruz

Editör: TE Bilisim