Geçtiğimiz günlerde Ereğli'de bir konferans veren Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Saadet Oruç Elmas  TV'nin sorularını yanıtlarken Elmas TV Genel yayın Yönetmeni Atilla Öksüz'ün kent, sorunlar ve beklentileri hatırlatması üzerine gazetecileri Ankara'ya davet etmişti.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Saadet Oruç, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Zonguldak ve Ereğli basınını ağırladı. Buluşmaya Elmas TV Genel yayın Yönetmeni ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak Temsilcisi Atilla Öksüz, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav ile birlikte az sayıdaki gazeteci ve yayın sahibi katıldı. Toplantıda Saadet Oruç'a eşlik edenlerden biri de TRT spikeri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programlarının sunucusu Çağatay Gökmen oldu.

Yaklaşık 2 saatlik görüşmede Zonguldak basınının sorunları ve talepleri dile getirilirken kente ilişkin gözlemler de ayrıca aktarıldı.

Zonguldak'ın gerek medya alanında gerekse kente ilişkin soru ve görüşlerini tek tek not alan Oruç, en kısa sürede yeniden görüşmek istediğini söyledi.

Öksüz ve beraberindekiler Saadet Oruç'a gösterdiği yakın ilgi için teşekkür ederek Külliye'den ayrıldılar.

Editör: TE Bilisim